Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Seçimde verilen vaat tutulsun!

Bugün yüz binlerce öğretmen için önemli bir gün. Öğretmenler MEB´den de ek gösterge müjdesi bekliyor.

Seçimde verilen vaat tutulsun!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise yaptığı açıklamada, ?Kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge beklentileri karşılanmalı, 24 Kasım´da müjde verilmelidir? çağrısında bulundu.

Hayatlarını öğrencilerine adayan öğretmenler, uzun yıllardır talep ettikleri ek göstergelerini bir türlü alamadı. Her Öğretmenler Günü öncesi siyasi iktidarlar tarafından vaatler verilen öğretmenler, bunun son olmasını talep etti ve ek gösterge istedi. Öğrencilerinden çiçekler bekleyen öğretmenler, MEB´den de bugün için ek gösterge müjdesi bekliyor.

24 KASIM MİLAT KABUL EDİLMELİ

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge için adım atılması çağrısında bulunarak, ?Kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge beklentileri karşılanmalı, 24 Kasım´da müjde verilmelidir. Öğretmenlik meslek kanunu taslağı da bir an önce öneriye açılmalı ve 24 Kasım milat kabul edilerek hayata geçirilmelidir? dedi.

 

YALÇIN, EĞİTİMDEKİ SORUNLARI SIRALADI

Eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmadan eğitimde yol almanın, başarıyı yakalamanın mümkün görünmediğini ifade eden Yalçın, sözleşmeli öğretmenlik, atamaların hâlâ mülakatla yapılması, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliğinin varlığı, kariyer basamaklarına ilişkin belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, atama ve yer değiştirme süreçlerindeki istikrarsızlık, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sıkıntılar, vaat edilen 3600 ek gösterge konusunda halen adım atılmamış olması, eğitimcilerin sık sık şiddete maruz kalması, okullara bütçe gibi sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

DAHA FAZLA ZAMAN GEÇİRİLMEDEN YERİNE GETİRİLMELİ

Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi başta olmak üzere, seçim sürecinde kamu görevlilerine verilen vaatlerin daha fazla zaman geçirilmeden yerine getirilmesi çağrısında bulunan Ali Yalçın, ?Meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışma bekliyoruz. Öğretmenler, din görevlileri, polisler ve bazı yönetim kadrolarına yönelik 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlandırılmalı, kapsam daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmelidir. Bu konuda bir an önce adım atılmalı, müjde 24 Kasım´da verilmelidir? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Seçimde verilen vaat tutulsun

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER