Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Seçim sonrasının hülasası ve bir toplantı notları!

REŞAT NURİ EROL- 17.07.2018

Seçim sonrasının hülasası ve bir toplantı notları!

24 Haziran Seçimleri sonrasında yazdıklarımızın sadece başlıklarına bir göz atalım:

25.06.2018 Kur´an ve ilim, seçim, bayramlar, Cuma ve fetih       

26.06.2018 Yeni Sistem Devlet Başkanımıza Açık Sorular?

27.06.2018 Tek adam neden kazandı, partisi neden kaybetti

29.06.2018 Millî Görüş, Adil Düzen yerine milliyetçi dalga!

01.07.2018 ?AK Parti neden oy kaybetti?´ (A.O.A. - Y.Akit)

02.07.2018 ?AK Parti ANAP gibi dağılır gider´ de dendi?

05.07.2018 ?Ah reis!´ ve yine ?AK Parti neden oy kaybetti´

08.07.2018 Kosova´dan; ? Saadet Partisi, macera yeni başlıyor´

Bu yazılarımızdan sonra ikişerli olmak üzere dört yazı daha yazdık:

09 ve 13.07.2018 Seçim sonuçlarına ve sonrasına farklı bakışlar-1-2

15 ve 16.07.2018 Seçim Sonrası ve Devlet Başkanımıza Öneriler-1-2

Biz bu merhalede de diyeceğimizi dedik, ?tahlil ve teşhislerimizi? yaptık, bu arada ?tedavi ve çözüm? reçetelerimizi yani bize göre yapmamız gereken ?tekliflerimizi? yaptık?

 

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, ilgililer ve yetkililer (ve istisnasız bütün diğerleri) yani sorumluluk makamında bulunanlar ilgilenirlerse; yardımcı olmaya amadeyiz?

İlgilenmez de ?summun-bukmun-umyun? davranışlarını sürdürmeye devam ederlerse; artık onları iki cihandaki sorumluluk ve veballeri ile baş başa bırakıyoruz?

Evet, tekrar hatırlatıyor ve diyorum ki:

Onları iki cihandaki sorumluluk ve veballeri ile baş başa bırakıyoruz?

Ve yarım yüzyıldan beri KUR´AN VE İLİM merkezli işlerimize bakıyoruz?

Nitekim?

Hafta sonunda bu KUR´AN VE İLİM merkezli ilmî ve amelî çalışmalarımızın hülasası ve kongresi mesabesinde bir toplantı yaptık; sizinle bir miktar ?notları? paylaşalım?

DURUM

Kâinat ve Yıldızlar: Kâinatımız bundan 13,7 milyar yıl önce yıldız yığınları şeklinde yaratıldı. Her yıldız yığını yüz milyarlarca yıldızı içerir. Her biri birer güneştir. Aralarındaki uzaklık 2 milyon ışık yılıdır.

Güneş ve Gezegenler: Güneş 6 milyar yıl yaşındadır, çevresinde 10 gezegen vardır. Dünyamız işte bu gezegenlerden bir gezegendir ve biz de işte o gezegende yaşıyoruz.

 

Yer ve Canlı: 3 milyar yıl önce canlı var edildi. Bir hücre idi, çoğaldı, yeryüzünü kapladı. Farklılaştı ve türleri oluşturdu.

İnsan ve Topluluk: 60 bin yıl önce insan yaratıldı. Âdem ve Havva olarak yaratıldı, çoğaldı ve yeryüzünü kapladı. Birbirlerinden uzaklaştılar ve farklı topluluklar oluştu. Şimdi de birleşiyorlar ve tek topluluk oluyorlar.

Üretim Biçimleri

İlkel Dönem: 1) Toplayıcılık, 2) Avcılık, 3) Çobanlık, 4) Çiftçilik. Bunlar ilkel üretim biçimleridir. Herkes kendisi üretir ve kendisi tüketir.

Uygarlaşma Dönemi: 1) Pazar Mübadelesi, 2) Tüccar Mübadelesi, 3) İşçilik, Ortaklık. Bunlar ürettiklerini bütün insanlara satarlar, bütün insanların sattıklarını alırlar.

TEKEL: 1) Toprak tekeli (toprak), 2) Para tekeli (altın ve gümüş), 3) Sanayi tekeli (fabrikalar ve işyerleri), 4) Banka tekeli (karşılıksız para ve işçilik).

Faizli İşletmeler: 1) İşsizlik varsa faiz yararlıdır, yeni işyerleri açılır. 2) Tam istihdamda faiz zararlıdır ve işlemez. 3) Yeni dolar çıkarsanız kriz olur, yeni dolar çıkarırsanız enflasyon olur. 4) Sonucu; a) savaş, b) terör, c) borçlandırma, d) tekel.

SÖMÜRENLER: 1- Sermaye sömürüyor? 2- Siyasiler sömürüyor? 3- Bürokratlar sömürüyor? 4- Mafyalar sömürüyor... (senet mafyası, iş mafyası, uyuşturucu mafyası, silahlı mafya.)

(Durum, teşhis ve sorunlar böyle; tedavi ve çözüm reçeteleri gelecek yazılarda?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz