Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Seçim; inandırıcılığını kaybetmekte olan iktidar

Milli Gazete´den Reşat Nuri Eroll´un analizi...

Seçim; inandırıcılığını kaybetmekte olan iktidar

Ne diyorduk ya da neler dedik? -?Faize alternatif selem sistemi? ile ilgili 19 (ondokuz) yazı yazdık.

Erbakan´ı anma ve anlama haftası vesilesiyle 14´üncü yazıda farklı bir şey yaptık.

-?Erbakan; ?Amerika´yı SELEM ile yenebiliriz´? başlıklı yazıyı da yazdık.

Sonra yeni bir merhaleye geçtik?

-?Adil Düzen bağlamında belediyeler ne yapmalı??

Biz faize alternatif Selem Sistemi ile ilgili yazılarımızı yazarken?

Faiz ile ilgili gelişmeler ve zulümler devam etti; yazılanlar ve söylenenler oldu?

Biz de bu söylenenleri ve yazılanları görmezden gelmedik; iki yazı ile değerlendirdik.

-?Faiz ve zalim düzen yüzünden işsizsin kardeşim!?

-??Faizli zalim düzen yüzünden´ itirafına az kaldı!?

Bu konularda derinleşmek isteyenlere bu yazılar bir bütün olarak tavsiye olunur.

Biz kendi çapımızda kendi gündemimiz ve kendi çalışmalarımızla meşgulken, bu köşe müdavimlerinin ?sistem eleştirileri ve Adil Düzen önerisi? ile tanıdıkları bir yazar da (Kemal Öztürk), son üç günde farklı bir çalışma yaptı ve üç yazı yazdı. Birinci yazısında Binali Yıldırım, ikinci yazısında ise Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeleri ve sorularına aldığı cevapları yazdı. Yazılardaki sadece ara başlık halindeki sorulara bakalım.

 

 

 

Önce Binali Yıldırım:

BİNALİ YILDIRIM MORALSİZ VE ENERJİSİZ Mİ? / YA VATANDAŞ BU SEÇİMDE BİR DERS VERMEYE KALKARSA? / BEKA TARTIŞMALARINI DOĞRU BULUYOR MUSUNUZ? / DİKEY MİMARİ ÇİRKİNLİĞİ VE PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ NE OLACAK? / DEPREM TOPLANMA ALANLARINA NE OLDU? / İSTANBUL´A VİZE UYGULANIR MI? / HEYECAN DÜŞÜKLÜĞÜ KISMEN AZALIYOR?           

Sonra Ekrem İmamoğlu: YAPTIRDIĞI ANKETLERDE NE ÇIKIYOR? / NEDEN SİZİ TERCİH ETSİN SEÇMEN? / CHP´DEKİ TARTIŞMALAR SİZİ ETKİLİYOR MU? / CHP SON DÜZLÜKTE YİNE TÖKEZLER Mİ? / EN ÇOK HANGİ KONULARDA ŞİKÂYET ALIYOR? / EZANIN ISLIKLANMASINI TASVİP EDİYOR MU? / CHP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY OLUR MU?

Sadece bu sorular bile çok şey anlatıyor, ayrıca değerlendirme yapmaya gerek yok!

Kemal Öztürk sözünü ettiğim iki röportaj ve iki yazısının ardından, bugün (dün) ?En büyük tehlike inandırıcılığı kaybetmektir? başlıklı bir değerlendirme yazısı yazmış. Yazı şöyle başlıyor: ?17 yılda 14 seçim yaşayınca iki şey oluyor: Biri yoruluyoruz. Sahada seçmen ya da partilerde gözüken budur. / İkincisi tecrübe kazanıyoruz. Bende ikisi de oldu sanırım! Hem seçim yorgunuyum herkes gibi, hem de 14 seçimi yakından izlemiş, içinde yer almış ve sürekli notlar tutmuş biri olarak piştim sanırım. (?) Yine de itiraf edeyim, bu seçimdeki kadar öngörülmezlik, kararsızlık ve karmaşa diğer seçimlerde pek görmedim şahsen.?

 

 

Yazının sonuç kısmı bence çok önemli; okuyalım: ?Tüm bunlardan bağımsız olarak şunu söylemeliyim: AK Parti´nin en büyük gücü inandırıcılığından, kendini, projelerini anlatmasından ve geleceği konuşmasından gelir. AK Parti her zaman, ?ben neden daha iyiyim?´ onu anlatmış ve ?diğeri neden kötü´ kısmını ön plana çıkarmamıştır. / Bu seçimde, ittifaklar meselesi yüzünden neden daha iyi olduğunu değil de, diğerlerinin neden kötü olduğunu anlatmaya odaklanmış gibi bir hava esiyor. / Oysa AK Parti´nin tüm seçimlerinde durum böyle değildi. AK Parti, umut vererek seçim kazanmıştır hep, korkutarak değil. / (?) / AK Parti ve Erdoğan´ın en büyük gücü inandırıcılığı ve kendi projelerini anlatmasıdır. Bu iki konuya zarar verirlerse ve inandırıcılıklarını zedelerlerse, büyük tehlike başlamış olur. Seçimde birkaç şehri kaybetmek bir zarar vermez, önemli olan inandırıcılığı kaybetmemektir.?

İşte bu atmosferde ve bu değerlendirmelerle bir seçime daha gidiyoruz?

Saadet ve selametin nerede olduğuna seçmen karar verecek?

Adil Düzen bağlamında belediyeler ile devam ederiz?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER