Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Savaşların Kazananı Emperyalizmdir

Ali Haydar Haksal- 16.03.2018

Savaşların Kazananı Emperyalizmdir

Fiili ve büyük bir savaş içindeyiz.

Müslümanların çaresizlikleri bütün yönleriyle ortada. Sonuçlar üzücü ve vahim. Onlarca şehit var. Resmi kayıtlara göre karşı militanların, terör mensuplarının ölü sayısı dört bine yaklaştı. Suriye´nin, Esad ya da diğerlerinin kurbanları ne kadardır bilinmiyor.

Ocaklar sönüyor, yürekler yangın yeri. Hamaset goygoycularının görevi tören zamanıdır. Onlar evlerine çekilirler zamanla. On yıllardır vatan uğruna olan şehadetlerin sayısı ortada. Yanan yürekler yanıyor. Ülkenin her bir yanında, yöresinde, kesiminde bu canlar fedadır. Sadece belli bir kesimde yaşanmıyor bunlar.

Bu topraklarda yaşayan herkes sorumluluk duygusunu yaşıyor, yaşamalı. Çemberin daralmasına izin verilmemeli. Emperyalizm ile bir yere varılamayacağı kesin. Durumlar ortada.

Batılılar ya da emperyalistler kendi insanını önemsiyor, kurban vermiyor. Aradaki ufak tefek ölümler sıradan.

Emperyalizm kendi kuklalarını, tetikçilerini feda etmekten kaçınmıyor. Bunlar, onlar açısından normal. Nasılsa kurban edeceği tetikçileri bulur. Değişmeyen bir kuraldır bu.

Savaş gerilimi sınırsız silâhlanmaya zorluyor Müslümanları. Yeraltı kaynaklarını hoyratça kullanıyor. Arap ülkelerinin hemen hepsi ipotek altında. Yüz milyar dolarlarla bağlandılar. Elleri kolları da bağlanıyor böylece. Birbirleriyle savaşmaya ramak var. Her an bir patlama olabilir.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır emperyalizmin kontrolünde. Hemen hepsi İsrail ile iyi ilişkilere zorlandı ve kabullendiler. Bu, Müslümanların hayrına değil.

Suriye´de belli bir alan için müsamaha gösteriliyor. Menbiç´e yerleşen Amerika emperyalizmi sınırları belirliyor. Tarafları da ustaca yönetiyor.

Yanlışlarla yol almak sağlıklı bir sonuç getirmiyor. Emperyallerin tutumunu bilmek, ona göre tavır almak zorunlu.

Bile bile emperyalizme güdümlü olmak bir gaflet.

Emperyalizm her şeyden çıkarlarını önceler. Kimi ne kadar ve nereye kadar kullanmaya bakar. On yıllardır güneyimizde süren kaos kimseye bir yarar sağlamadı. Terörden ötürü yüz milyar dolarlarca zarar var. Yatırım yapılamıyor. Ölenlerin sayısı yüz bini aştı.

 

Ülke insanının birlikteliği ile güç kazanılır. Bölünme ve parçalanmalar emperyalizmin işini kolaylaştırır.

Emperyalizmden medet ummak, onlara güvenmek yanlışların en büyüğü. Başımıza açtığımız belâların sonuçları ortada.

Koşa koşa emperyalizme teslim olanlar yüzünden Müslümanların işi giderek zorlaşıyor. Ülkelerin aydınlarının sorumluluğu büyük. Ayrılıkları ve uçurumları derinleştirmeden kapatmaya ve gidermeye önayak olunmalı. Her geçen gün kayıp. Gerilim ve nefret oluşturmadan buluşma alanları açılmalı. Emperyalizme teslim olanlar için bir şey diyemeyiz.

Koşullar ve ortam zor ama önemli olan zoru başarmak.

Bölgede yaşananlar İsrail´in işine geliyor, iyice rahatladılar.

Yanlışlarda ısrarın bir anlamı yok. Türkiye, İran, Irak ve Suriye arasında uzlaşılmalı. Emperyalizmin oyunu ancak böyle bozulur. Mümkünse Kürtleri emperyalizmin kucağına daha itmeden bir barış ve huzur ortamı sağlanmalı. Şu zaman ne ırkçılığın ne mezhepçiliğin sırası. Emperyalizm iyice yerleşirse ne ırkların ne mezheplerin bir anlamı ve yeri kalır.

Zor evet çok zor ama üstesinden gelinemeyecek bir durum değil. Kimseyi ötelemeden, dışlamadan, yeni bir dil bağı kurulabilir. En temel bağımız İslâm ve Müslümanlık, ötesi boş hayal.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz