Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Savaşa değil, barışa ihtiyacımız var!

Esam Çarşamba Konferansları’nda bu hafta Ortadoğu derinlemesine ele alındı…

Savaşa değil, barışa ihtiyacımız var!

Milli Gazete'den Miraç Yinanç'ın "konuya dair" haberi...

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) geleneksel hale gelen Çarşamba Konferansları’nın bu haftaki konuğu Prof. Dr. Celalettin Sencer İmer oldu. ESAM Konferans Salonu’nda “Ortadoğu’da Türkiye’nin Rolü” konusu ile gerçekleşen programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İran ile Irak’ı savaştırdıkları gibi Türkiye ile İran’ı da savaştırmaya çalıştıklarını söyleyen İmer, “İran ve Rusya ile bizim karşı karşıya gelmememiz gerek. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Türkiye’nin bir an önce savaşa değil, barışa ihtiyacı var” dedi.

SAVAŞA DEĞİL, BARIŞA İHTİYAÇ VAR!

Suriye meselesinin hassas olduğunu belirten İmer, “İran ve Rusya ile bizim karşı karşıya gelmememiz gerek. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Türkiye’nin bir an önce savaşa değil, barışa ihtiyacı var. Kuvvetlerin boşa harcanmaması gerekiyor” diye konuştu.

ARAP BAHARI’YLA BÖLGEYİ ŞEKİLLENDİRDİLER

Arap Baharı’ndan derslerin çıkarılması gerektiğini ifade eden İmer, şunları kaydetti: “Bazıları Arap Baharı’na demokratik bir hareket dediler. Gerçek şu ki; Arap Baharı bölgenin yeniden şekillendirilmesi yönünde birileri tarafından kullanıldı. Güçlü olunduğu kadar buna dilenilebilir. Zaten emperyalizmin en önemli özelliği de bu, gücünü dikta ederek istediklerini yaptırmak.”

“TÜRKİYE İLE İRAN’I SAVAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

İran ile Irak’ı savaştırdıkları gibi Türkiye ile İran’ı da savaştırmaya çalıştıklarını söyleyen İmer, bu savaşın İsrail ve Amerika’nın işine yarayacağını ifade ederek; “Suriye’nin toprak bütünlüğünü hepimiz kabul ediyoruz. Rusya da kabul ediyor, biz de kabul ediyoruz, Avrupa da kabul ediyor. Fakat şu soruyu soruyoruz; toprak bütünlüğü tamam ama Suriye’yi neden parçalıyorsunuz? Amerika orada kendisine bir meşruiyet oluşturmuş durumda” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: Savaşa değil barışa ihtiyacımız !

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER