Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Savaş gemilerine bebek maması yükleyen Çin donanması Avustralya´yı karıştırdı

?Gizli misyon? Sidney sakinlerini şaşırttı

Savaş gemilerine bebek maması yükleyen Çin donanması Avustralya´yı karıştırdı

Avustralya basını, ülkeyi ziyaret eden Çinli mürettebatın savaş gemilerine bebek maması yüklediği görüntüleri paylaştı. Pekin´den tartışma yaratan habere tepki gecikmedi. 

Çin Halk Kurtuluş Ordusu´na bağlı gemiler, geçen hafta birden bire Sidney açıklarında belirdi. Beklenmedik ziyaretin, şehir sakinlerini olduğu kadar Yeni Güney Galler eyaletinin başbakanı Gladys Berejiklian´ı da endişelendirdiği iddia edildi.

Haberlere göre, bir fırkateyn, ikmal gemisi ve amfibi savaş gemisiyle gövde gösterisi planlandıysa da bunlar Avustralya hükümeti tarafından hiçbir zaman açıklanmadı.

Avustralya Ulusal Üniversitesi´nden uluslararası güvenlik alanında profesör John Blaxland, ?Bu durum çok öfkelendirdi? dedi.

Gelişmeyle ilgili görüşü sorulan Avustralya Başbakanı Scott Morrison ise ?Karşılıklı bir ziyaretti çünkü Avustralya gemileri de Çin´i ziyaret etti. Dolayısıyla diğerlerine sürpriz bir ziyaret gibi gelmiş olabilir ancak hükümet için sürpriz değildi? diye konuştu.
Öte yandan mürettebatın, gemilerine bebek maması kasaları yüklerken görüntülerini paylaşan The Australian gazetesinin ?gizli misyon? olarak tanımladığı olaya Çin devlet medyasından yanıt geldi. 

Tabloid Global Times gazetesi, Avustralya basınını aşırı tepki vermekle ve geçen hafta pazartesi-cuma günlerini kapsayan ziyaretle ilgili haberi abartmakla suçladı.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER