Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Sarı yelekliler´ Juncker´in Fransa ziyaretine engel oldu

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker´in yarınki Paris ziyareti "sarı yelekliler" protestoları nedeniyle iptal edildi.

´Sarı yelekliler´ Juncker´in Fransa ziyaretine engel oldu

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker´in yarın Paris´e yapması planlanan ziyaretinin, "sarı yelekliler" protestoları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

AB Komisyonu kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Juncker´in yarın Fransa Ulusal Meclisi´ne hitap etmesi bekleniyordu ancak Meclis´teki sarı yelekliler oturumu nedeniyle söz konusu program iptal edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile akşam yemeği yemesi ve Meclis Başkanı Richard Ferrand ile görüşmesi planlanan Juncker´in söz konusu programlarının da ertelendiği öğrenildi.

Ülke genelinde sarı yelekliler adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım´dan bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara dökülüyor. Protestolar, Macron ve hükümete karşı daha geniş çaplı taleplerle isyana dönüşmüş durumda.

Gösterilerde çıkan olaylarda şimdiye kadar 2 kişi hayatını kaybetti, 222´si güvenlik görevlisi bin 43 kişi yaralandı ve bin 424 kişi gözaltına alındı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER