Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

S.Arabistan rejimini eleştiren 10 aktivist tutuklandı

uudi Arabistan yönetiminin, rejimi eleştiren aktivistlere karşı tutuklama kampanyası başlattığı bildirildi. Quasil İnsan Hakları Örgütü yetkilileri, biri kadın olmak üzere 10´dan fazla aktivistin Suudi yetkililer tarafından tutuklandığını açıkladı.

S.Arabistan rejimini eleştiren 10 aktivist tutuklandı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesinden sonra tepkilerin hedefindeki Suudi Arabistan´da, rejimin yanlışlarını eleştiren aktivistlere karşı harekete geçti.

Quasil İnsan Hakları Örgütü yetkilileri, biri kadın olmak üzere 10´dan fazla eylemcinin Suudi yetkililer tarafından tutuklandığını bildirdi.

TUTUKLAMA DALGASI
TEPKİLERE YOL AÇMIŞTI

Suudi Arabistan´ın, kısa bir süre önce, rejimi eleştiren bazı din görevlilerine, aktivistlere ve rejim karşıtlarına karşı gerçekleştirdiği geniş çaplı tutuklama dalgası, uluslararası tepkilere yol açmıştı.
Bazı tutukluların geçici olarak serbest bırakılmasının ardından, yeni tutuklama kampanyasını doğrulayan güvenlik kaynakları, şimdiye kadar 5 kişinin tutuklandığını öne sürerken; aktivistler ise, tutuklananların açıklanan rakamdan daha fazla olduğunu, her an yeni tutuklamaların olabileceğini öne sürdüler.
Tutuklanan aktivistlerin en büyük suçu: Suudi rejimini, ABD ve İsrail ile olan yakınlaşmasını eleştirmek?

BATI´NIN YOĞUN BASKISI
ÜZERİNE, KADIN AKTİVİSTLER
SERBEST BIRAKILDI

Edinilen bilgilere göre, özellikle Avrupa Birliği (AB), ABD ve İngiltere´nin yoğun baskısı sonucu kadın aktivistelerin serbest bırakıldığı, üçünün ise geçici olarak serbest bırakıldığı öğrenildi.
11 Suudi aktivist, başkent Riyad´daki Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl mayıs ayında tutuklanmıştı.
Bağımsız İnsan Hakları örgütleri, gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesinden sonra, Suudi Arabistan´da gözaltı ve tutuklamaların arttığını öne sürdüler.
Ülkedeki sansür yüzünden, yeterli haber alınamadığını öne süren İnsan Hakları örgütleri, uluslararası kamuoyuna bu ülkeye karşı harekete geçmesini istedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER