Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Saldırıda İslam karşıtlığını körükleyen siyasilerin de sorumluluğu var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yeni Zelanda´nın Christchurch şehrinde iki camiye yapılan barbar terör saldırısını lanetliyorum." dedi.

Saldırıda İslam karşıtlığını körükleyen siyasilerin de sorumluluğu var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda´nın Christchurch kentinde 2 camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Zelanda´nın şehrinde iki camiye yapılan barbar terör saldırısını lanetliyorum.Hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bu hain saldırıda sadece faillerin değil Batı´da çığ gibi büyüyen İslam karşıtlığını ve nefreti körükleyen siyasilerin ve medyanın da aynı derecede sorumluluğu vardır.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda´nın Christchurch şehrinde iki camiye yapılan barbar terör saldırısını lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Çavuşoğlu, "Bu hain saldırıda sadece faillerin değil Batı´da çığ gibi büyüyen İslam karşıtlığını ve nefreti körükleyen siyasilerin ve medyanın da aynı derecede sorumluluğu vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı iki camideki katliamı kınadı

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yeni Zelanda´nın Christchurch şehrinde iki camiye gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasının derin üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi.

"Bu hunhar saldırıları şiddetle lanetliyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Yeni Zelanda halkına taziye mesajı iletildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Zelanda hükümetinin, İslamofobi motifli olduğu anlaşılan bu saldırılara ilişkin soruşturmayı etkin şekilde yürüteceğine ve failleri bir an önce adalet önüne çıkaracağına inanıyoruz. Bu bağlamda, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern´in yapmış olduğu açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER