Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sadr´dan ´milyonluk gösteri´ çağrısı

Irak´ta Şii dini adamı Sadr, ´Halkın hizmet taleplerini (eylemleri) desteklemek için sizleri ´milyonluk gösteriye´ davet ediyorum´ dedi

Sadr´dan ´milyonluk gösteri´ çağrısı

Iraklı Şii din adamı Mukteda es-Sadr, yandaşlarını, ülkede hizmetlerdeki aksaklıkları ve yolsuzluklara karşı düzenlenen gösterilere destek vermesini istedi.

Sadr´ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Sadr´ın hükümetten göstericilere yer yer yapılan saldırıların üzerine "kararlılıkla gitmesini" talep ettiği belirtildi.

Söz konusu gösterilerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan ve yandaşlarına seslenen Sadr, "Halkın hizmet taleplerini (eylemler) desteklemek için sizleri ´milyonluk gösteriye´ davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Haydar el-İbadi´nin açıkladığı ve meclisin onayladığı reform kararlarının uygulanmasının geciktirilmesini isteyen "bazı çevrelerin" olduğu uyarısında bulunan Sadr, "yolsuzluğa bulaşan devlet yetkililerinin hakkındaki hukuki işlemler sonuçlanıncaya kadar yurtdışına çıkışlarının yasaklanması" çağrısı da yaptı.

Irak Başbakanı İbadi, cumhurbaşkanı ve başbakan yardımcılığı mevkilerinin kaldırılması kararı almıştı. İbadi, ayrıca Irak´ta geçmiş ve halihazırdaki yolsuzluk dosyalarının derhal açılması talimatı vererek, bu dosyaların incelenmesi için de uzman yargıçlardan oluşan bir komite oluşturulmasını istemişti. Başbakan İbadi, tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin de kaldırılmasına karar vermişti.

Bir çok grubun yanı sıra "Sadr Akımı" da reformdan memnuniyet duyduğunu açıklamıştı. Ülkede çeşitli gruplar, zaman zaman İbadi´nin "reform kararlarına" destek gösterileri düzenliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER