Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sadece kendimize güvenmiyoruz kendimize yeterliyiz de

Mehmet Barlas- 28.01.2018

Sadece kendimize güvenmiyoruz kendimize yeterliyiz de

Afrin Operasyonu amaçlanan hedefine nasıl olsa ulaşacak... Neticede bu bir savaş değil, bir güvenlik operasyonu. Türkiye´nin güvenliğini tehdit eden terör oluşumlarına karşı, devletin üstün güçleri ile giriştiği bir operasyon bu. Bizler vatandaşlar olarak, bu operasyon dolayısıyla sergilenen tabloya ve "BugününTürkiye´si"nin dünün Türkiye´sinden ne kadar farklı olduğunu gösteren gelişmelere bakarak mutlu olmalıyız.

Şoku atlattık
"En yakın dün" olarak kabul edebileceğimiz 15 Temmuz darbe girişiminde F-16 pilotlarının FETÖ silahşorları konumunda kendi halklarına karşı koydukları eylemleri hatırlayın. Sanki FETÖ´cü olmayan savaş pilotu yokmuş gibi bir duyguya kapılmamış mıydık? Afrin Operasyonu sırasında Hava Kuvvetleri´nin bu operasyona katkılarını görünce "Demek 15 Temmuz şokunu atlatmışız" diye düşünmüyor muyuz?

Bir Kore anısı
Savaş araç ve gereçlerinin Afrin´de kullanılmasını izlerken de "Uzak dünün Türkiye´si"ne ilişkin anılar canlanıyor zihinlerimizde. Mesela 1950´de bir tümen askerle katıldığımız Kore Savaşı´na ilişkin anılar bunlar. Türkiye´de Mersin´den gemilere binerek Kore´nin Pusan limanına ulaşan 5ooo askerimize savaş cephelerine ulaşmaları için Amerikalılar "Cemse" denilen GM yapımı kamyonlardan vermişlerdi... Ancak bu beş bin kişi içinden kamyon kullanabilecek kimse çıkmadığı için, Türkiye´den kamyon ehliyeti olan askerler istenilmiş ve onlar Pusan´a varıncaya kadar tümen bekletilmişti. Bugünün Türkiye´sinin otomotiv endüstrisinin ürünleri ile olan yakın ilişkisini düşününce, 1950´nin ne kadar uzakta kaldığını görebiliyoruz.

Muhtaç mıyız?
Almanların Leopar tanklarına ilişkin olarak yenilenmeyi ertelemelerine gelince... Burada sözü Rus uzmanlara bırakıyorum... "Bu karar Türkiye´den çok Almanya´yı etkiler" diyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Doğu Araştırmaları Merkezi yöneticisi Andrey Volodin,"Türkiye sanayisinin gelişimini küçümsememek gerekiyor. Örneğin, şu anda devletin savunma sanayii kompleksleri, hiçbir problem yaşamadan ´Sikorsky´ helikopter firması içinmotor üretebiliyor" da demiş. Rus askeri uzman Vasili Kaşin de "Türk yönetimi, elde edemediği teknoloji ve silah sistemlerini Çin ve Rusya´dan alacaktır. Ve şu anda bu gerçekleşiyor da" diye konuşmuş. Öte yandan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de "Altay Tankı ihale süreci 15-20 gün içinde bitecek"açıklamasını yaptı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz