Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sabrı taşıyormuş!

BMGK gündemine getirilen ve ?ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti kabul ettiği? kararının hukuken geçersiz sayılmasını öngören tasarı, 15 üyenin 14´ünün lehte oy kullanmasına rağmen daimi üye ABD tarafından veto edildi. Tasarının BM gündemine bile gelmesini

Sabrı taşıyormuş!

Mısır tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunulan ve ?ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti kabul ettiği? kararın ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olması sebebiyle ?hukuken geçersiz? sayılmasını öngören tasarı, ABD tarafından veto edildi. ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti kabul etmesinin ardından BM nezdinde şu ana kadarki en önemli girişim olan BMGK´daki Kudüs tasarısı oylaması yapıldı.

Türkiye´nin öncülüğünde hazırlanan ve BMGK üyesi Mısır tarafından gündeme getirilen Kudüs tasarısı, konseyin toplam 15 üyesinin 14´ünün lehte oy kullanmasına karşın ABD tarafından veto edildi.

ABD´nin vetosuna karşın konseyin kalan üyeleri İngiltere, Fransa, Çin, Rusya, Uruguay, Bolivya, Etiyopya, İtalya, Japonya, Kazakistan, Senegal, İsveç ve Ukrayna, Mısır´ın tasarı lehinde oy kullandı.

?BUNU UNUTMAYACAĞIZ?

BM´deki oylamanın ardından ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley sert konuştu. Tasarının BM gündemine bile gelmesini ülkesine karşı bir hakaret sayan Haley, ?Bunu unutmayacağız? dedi. ABD´li temsilci; veto edilen tasarıya destek veren 14 ülkeyi İsrail-Filistin sorununa yeterli desteği vermemekle eleştirerek, ?ABD halkının sabrı taşıyor? ifadesini kullandı.

?ABD´DEN ÇÖZÜM BEKLEMENİN ANLAMSIZLIĞI KANITLANDI?

Hamas, ABD´nin sunulan tasarıyı veto etmesinin, bu ülkenin adil bir arabulucu olarak Filistin meselesine çözüm bulacağı yönündeki inancın ?anlamsızlığını? gösterdiğini belirtti. Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin, veto kararıyla uluslararası kurumlar ve kararlarını hakimiyet altına alma politikası uyguladığı vurgulandı. Açıklamada, Kudüs´ün Filistin devletinin ebedi başkenti olduğu, ABD ve İsrail´in alacağı kararların bu gerçeği değiştirmeyeceği kaydedildi.

NETANYAHU ÇOK SEVİNDİ!

Terörist İsrail´in Başbakanı Binyamin Netanyahu veto kararından dolayı ABD´ye teşekkür etti. Netanyahu, ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley´i, tarihte Romalılara karşı isyan ederek zafer kazandığı rivayet edilen Yahudi topluluğu Makabilere benzetti. İsrail Başbakanı açıklamasında, ?Teşekkürler Büyükelçi Haley. Hanuka´da tıpkı Makabiler gibi konuştun. Hakikatin mumunu yaktın, karanlığı yok ettin. Bir kişi çoğunluğu yendi. Hakikat yalanı yendi. Teşekkürler Başkan Trump, teşekkürler Haley.?



Anahtar Kelimeler: Sabrı taşıyormuş

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER