Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşgal Güçleri Batı Yaka´da 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İsrail askeri, sabah erken saatlerde Batı Şeria´da birçok bölgeye baskın düzenledi.

İşgal Güçleri Batı Yaka´da 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (3 Haziran Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka´nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek beş kişiyi gözaltına aldı ve evlerde arama yaptı.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka´da işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıkları şüphesiyle aranan beş kişiyi gözaltına aldığını öne sürdü.

Bildiride, işgal güçlerinin Nablus vilayetindeki baskınlar ve aramalar sırasında tabanca ele geçirdiği iddia edildi.

Filistinli aktivistlerden edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Abdurrahman Ebu Zeytun isimli genci Nablus´un güneyinde yer alan Beyta beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Baskın sırasında belde sakini gençlerle işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

İşgal güçleri eski esir Abdülfettah Nidal Harb´ı da Kalkiliya kentinin El-Vad Caddesi´ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Kalkiliya kentinde bu sabah erken saatlerde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ve iki gencin plastik mermiyle, bir gencin de işgal güçlerine ait aracın çarpması sonucu yaralandığı kaydedildi.

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin eski esir Abdulhadi Ebu Halef´i El-Halil´in El-Havuz Es-Sani bölgesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal güçlerinin El-Halil´de ayrıca Tarık Aşur isimli genci gözaltına aldığı, şehit Emced Ebu Halil´in ailesinin evine ve birçok dükkana baskın düzenlediği öğrenildi.

 Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER