Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya´ya bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı: İslami ekonomi, küresel ekonominin ayrılmaz bir parçasıdır

Rusya Federasyonu´na bağlı Tataristan Cumhuriyeti´nin başkenti Kazan´da, 11. Uluslararası Rusya-İslam Dünyası: KazanSummit-2019 Ekonomi Zirvesi başladı.

Rusya´ya bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı: İslami ekonomi, küresel ekonominin ayrılmaz bir parçasıdır

KazanExpo merkezinde düzenlenen KazanSummit´te 50 ülkeden yaklaşık 3 bin davetli katılıyor. Zirvenin bu yılki ana teması İslami finans ve ortak bankacılık, helal endüstrisi, gençlik diplomasisi, çevre güvenliği, ihracat gelişimi, girişimcilik ve yatırım olarak belirlendi.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, zirvenin açılışında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in mesajını paylaştı. Minnihanov, Müslüman ülkelerin, bölgesel ve küresel düzeyde güvenlik ve istikrar sağlama koşullarında, medeniyetler ve dinler arası diyaloğu sağlamada Rusya´nın geleneksel ortakları olduğunu ifade etti.

Rusya ile İslam dünyası arasındaki ticaretin, ekonominin güçlenmesine katkı verenlere teşekkür eden Minnihanov, ?Ticaretin, yatırımın, bilimsel, teknik ve insani iş birliğinin arttırılması, ayrıca birçok acil sosyal sorunların çözülmesine yönelik çabaların koordine edilmesi ile ilgili güncel konuları tartışmak zorundasınız? dedi.

Bugün, İslami ekonomi, küresel ekonominin ayrılmaz bir parçasıdır. Uzmanlara göre, İslamekonomisinin toplam varlıklarının 4.5 trilyon dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor. Beş yıl içinde neredeyse 7 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor. İslami finans, çeşitli helal sektörler, gıda, turizm, moda, multimedya ve eğlence, tıp, kozmetik ve diğer alanlar dinamik olarak gelişiyor."

Tataristan´ın İslam dünyası ile ekonomik bağlarını genişletmek için aktif olarak çalıştığını vurgulayan Minnihanov, özellikle helal gıda alanında uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışmak istediklerini bildirdi.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER