Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya´dan ABD´ye yaptırım tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD´nin Rusya´ya yönelik yaptırımlarına dair, ?Washington´un bu adımları saygılı ve medeni ikili diyaloğumuza katkıda bulunmaz.? dedi.

Rusya´dan ABD´ye yaptırım tepkisi

27. 08. 2018 Pazartesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD´nin yaptırım kararına yönelik bir soruya verdiği yazılı cevapta, Rusya´nın kimyasal silahlar konusunda yükümlülüklerine sadık kaldığını savundu. Rusya´nın askeri kimyasallarını tamamen yok ettiğini kaydeden Zaharova, ?Washington´un kararını, kimyasal silahların yasaklanması dahil silahların yayılmasını önleme alanındaki uluslararası yapıyı yıpratmaya yönelik kasıtlı bir politikanın parçası olarak kabul ediyoruz.? ifadelerini kullandı.

ABD´nin bu tip adımlarla çok taraflı ve iki taraflı diyaloğu daha da zorlaştırdığını belirten Zaharova, ?Elbette, Washington´un bu adımları saygılı ve medeni ikili diyaloğumuza katkıda bulunmaz.? değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 8 Ağustos´ta eski Rus ajan Sergei Skripal ve kızı Yulia Skripal´ı İngiltere´nin Salisbury kentinde "Novichok" maddesi ile zehirleme girişiminde bulunduğu iddiasıyla Rusya´ya yaptırım uygulanacağını duyurmuştu.

Bugün itibarıyla uygulamaya giren yaptırımların, ABD´nin ulusal güvenlik alanıyla ilgili tüm hassas mal ve teknoloji ile elektronik, petrol ve gaz endüstrisi teknolojisinin Rusya´ya ihracını içerdiği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Rusya yaptırım tepkisi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER