Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya'da dörtlü zirve: Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova'da

Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, dörtlü toplantı için Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.

Rusya

 Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Türkiye-Rusya-Suriye-İran savunma bakanları ile istihbarat başkanları arasında gerçekleştirilecek dörtlü toplantıya katılmak üzere Moskova'ya ulaştı. Akar ve Fidan'ı taşıyan uçağı Vnukova Havalimanı'nda Rus yetkililerin yanı sıra Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve diğer yetkililer karşıladı.

Savunma bakanları ile istihbarat başkanları arasındaki son toplantı, 28 Aralık'ta düzenlenmişti.

AKAR, 'ZORA SOKMAYACAĞIZ' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, "Türkiye'de ister Suriye'de olsun bizim birlikte olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var. Onları zora sokacak herhangi bir durum veya böyle bir karar almamız asla söz konusu değil. Rahat, müsterih olsunlar" demişti. 

ANKARA'NIN DESTEKLEDİĞİ SİLAHLI GRUPLAR TEPKİLİ

Suriye’nin kuzeyinde etkili silahlı İslamcı gruplardan Heyet Tahrir el Şam’dan (HTŞ) sonra Türkiye ile iyi ilişkileri bulunan  Ahrar el Şam da Ankara’nın, Suriye ile normalleşme çabalarına tepki göstermişti. Ahrar el Şam'dan yapılan açıklamada, "Beşar Esad ile hiçbir şekilde uzlaşmaya yanaşmayacağız" denilmişti.

İdlib'i kontrol eden HTŞ'den yapılan açıklamada, Türkiye’nin Suriye ile normalleşme girişimleri 'U dönüşü' olarak nitelendirilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER