Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya: “Erdoğan-Esad-Putin görüşmesine olumlu bakıyoruz, Şam’ın tavrı henüz belirsiz”

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya, Suriye ve Türkiye liderleri arasında üçlü zirve teklifi hakkında açıklama yaptı:

Rusya: “Erdoğan-Esad-Putin görüşmesine olumlu bakıyoruz, Şam’ın tavrı henüz belirsiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile üçlü zirve önerisi ile ilgili Kremlin’den açıklama yapıldı.

RIA ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, “Moskova’nın Erdoğan’ın Suriye-Rusya-Türkiye arasındaki üçlü diplomasi mekanizması önerisine olumlu baktığını” söyledi.

Şam’daki yetkililerle temas halinde olduklarını belirten Rus bakan yardımcısı, Suriye yönetiminin üç lider arasında bir zirve ihtimalini de içerebilecek bu öneriye dair pozisyonunun henüz bilinmediğini aktardı.

Erdoğan, “Putin olumlu bakıyor” demişti

Türkmenistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız” demişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER