Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD´nin politikası Avrupa´nın güvenliğini rehin aldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD´nin politikası Avrupa´nın güvenliğini rehin aldı." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD´nin politikası Avrupa´nın güvenliğini rehin aldı

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD´nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması´ndan (INF) çekilme kararına ilişkin, "ABD´nin politikası Avrupa´nın güvenliğini rehin aldı." dedi.

Başkent Moskova´da Avrupa İşletmeler Ağı temsilcileriyle bir araya gelen Lavrov, ABD´nin siyasetini ve ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerini değerlendirdi.

Lavrov, NATO´nun Avrupa´da askeri faaliyetlerinin arttığına işaret ederek, "NATO, genişleme politikasını uygulayarak, Makedonya, Ukrayna ve Gürcistan´ı kendisine çekmeye çalışıyor." diye konuştu.

ABD´nin INF´den çekilme kararı aldığını hatırlatan Lavrov, "ABD´nin politikası Avrupa´nın güvenliğini rehin aldı." ifadelerini kullandı.

Lavrov, ülkesinin AB ile ilişkilerinin geliştiğine dikkati çekerek, "AB´nin iş adamları, yaptırımlardan bıkmış durumda ve Rusya ile iş birliğini sürdürmeye hazır. Rusya ile AB arasındaki ticaret hacmi geçen sene yüzde 20 yükselerek yaklaşık 300 milyar doları buldu. AB´nin yaptırımlardan vazgeçmesi gerekiyor." diye konuştu.

Sergey Lavrov, AB ve Rusya arasında uygulanan vizenin karşılıklı olarak kolaylaştırılmasını istediğini dile getirdi.

Rusya´daki Avrupa İşletmeler Ağı Başkanı Johan Vanderplaetse da AB´nin Rusya ile oluşturduğu istikrarlı pazarı eşit koşullarda koruyacaklarını ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER