Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUSYA, BMGK´DEKİ ´SURİYE TOPLANTISINI´ ENGELLEDİ

BM Güvenlik Konsey´nin Suriye´deki insan hakları ihlallerinin görüşülmesini talep ettiği toplantı Rusya´nın itirazı üzerine yapılamadı.

RUSYA, BMGK´DEKİ ´SURİYE TOPLANTISINI´ ENGELLEDİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) Suriye´deki insan hakları ihlallerinin görüşülmesini talep ettiği toplantı, Rusya tarafından engellendi. 

Fransa´nın talep ettiği ve Hollanda, İsveç, Peru, Polonya, ABD ve İngiltere´nin destek verdiği Suriye´deki insan hakları ihlallerinin görüşüleceği toplantıya Rusya itiraz etti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin´in BMGK´yi ?Suriye´deki insan hakları ihlallerine ilişkin bilgilendirmesi bekleniyordu ancak toplantı Rusya´nın engeline takıldı.

Rusya, BMGK´nin ´´uluslararası barış ve güvenliğin görüşüldüğü´´ bir platform olduğunu ve insan hakları konularının Cenevre merkezli BM İnsan Hakları Konseyi´nde görüşülmesi gerektiği gerekçesiyle talep edilen bu toplantının yapılabilmesi için oylama teklif etti.

Bunun üzerine BMGK´de görüşülmesi talep edilen toplantı oylamaya sunuldu. Toplantının yapılmasına başta Rusya olmak üzere Çin ve konseyin geçici iki üyesi Kazakistan ve Bolivya karşı çıktı.

BMGK´nin geçici üyelerinden Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Fildişi Sahili ise çekimser kaldı.

Toplantının yapılabilmesi için gerekli olan 9 oya ulaşılamadığı için Suriye´deki insan hakları ihlallerinin görüşüleceği bu toplantı yapılamadı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER