Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya atağa geçti... Kritik Yunanistan hamlesi

Rusya ve Yunanistan arasındaki kriz sürüyor. Yunanistan´ın içişlerine müdahale ettiği iddiasıyla Rus diplomatları kovmasının ardından Rusya´dan hamle geldi. Reuters haber ajansına göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un Yunanistan ziyaretinin iptal

Rusya atağa geçti... Kritik Yunanistan hamlesi

 

19 Temmuz 2018 Perşembe

Rusya´dan Yunanistan´ın Rus diplomatları kovmasına karşılık geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un Yunanistan ziyaretinin iptal edildiği ifade edildi.

 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Atina ve Moskova arasında devam eden "diplomat krizine" ilişkin, "Yunanistan´a karşı aralıksız devam eden saygısızlık durmalı. Kimse, Yunanistan´ın içişlerine karışamaz ve bu hakka sahip değildir" açıklamasında bulunmuştu.

 

"BATI YUNANİSTAN´A BASKI YAPIYOR"

 

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova önemli bir iddia ortaya atarak, "Bazı batılı ülkeler, Rus diplomatların sınır dışı edilmesi için Yunanistan´a baskı uyguluyor" dedi.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova yaptığı açıklamada, "Bazı batılı ülkeler, Rus diplomatların sınır dışı edilmesi için Yunanistan´a baskı uyguluyor. Yunanistan çok büyük bir baskıya maruz kalıyor. Özellikle İngiltere´nin bu kışkırtıcı baskılarına karşı Yunanistan´ın dayanabileceğini düşünüyorum. Rusya´ya karşı çok aşamalı uygulanan bir oyun var. Bu olay Yunanistan´ın da içine çekildiği bir oyundu" ifadelerini kullandı.

 

Yunanistan geçtiğimiz günlerde 2 Rus diplomatı Rusya´ya göndermiş, Yunanistan´a giden 2 Rusya vatandaşını da geri çevirmişti.

Kaynak:

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER