Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rus uzman: Türkiye, NATO´dan ayrılmasa da karar alma hürriyetinden taviz verme niyetinde değil

Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü´nden Viktor Nadein-Rayevskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, S-400 konusunda geri adım atmayacakları açıklamasını değerlendirdi.

Rus uzman: Türkiye, NATO´dan ayrılmasa da karar alma hürriyetinden taviz verme niyetinde değil

Russia Today (RT) televizyonuna konuşan Nadein-Rayevskiy, "Türkiye´nin S-400 anlaşmasına sadık olması, S-400´ün entegre hava savunma sistemlerinde Patriot´lara göre daha etkili olması dolayısıyla pratik bir seçenek olması dışında, bağımsız dış politika meselesi de. Türkiye kendini yıllardır öyle konumlandırıyor ve NATO´dan ayrılmasa da bağımsızlık ilkelerinden ve karar alma hürriyetinden taviz verme niyetinde değil" yorumunda bulundu.

ABD´nin yanıt olarak Türkiye´yi F-35 programından çıkarma olasılığına şüpheyle bakan Rus uzman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uçak bir özel şirket kapsamı içinde üretiliyor. Bu çalışmalara Türkiye de katılıyor. Türkiye bu uçak için bazı önemli parçalar üretiyor. Bu yüzden Türkiye´nin programdan çıkarılması ve uçak tesliminin yapılmaması durumunda, Türk üreticilerin yerine yenilerini aramak zorunda kalacaklar. Bu da tüm üretimi geciktirecek ve büyük zarara yol açacak. ABD bunu çok iyi anlıyor."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER