Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rus medyası: Türk askeri yetkili ´Fırat´ operasyonunun tarihini açıkladı

Erdoğan, "Afrin´e, Cerablus´a, El-Bab´a girdik. Şimdi de Fırat´ın doğusuna gireceğiz" demişti.

Rus medyası: Türk askeri yetkili ´Fırat´ operasyonunun tarihini açıkladı

Rus haber ajansına konuşan Türk askeri kaynak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın "Afrin´e, Cerablus´a, El-Bab´a girdik. Şimdi de Fırat´ın doğusuna gireceğiz" diyerek sinyalini verdiği operasyonun Kurban Bayramı´nı takiben 11 Ağustos´tan sonra başlamasını beklediğini söyledi.

İsminin belirtilmesini istemeyen Türk bir askeri kaynak RİA Novosti haber ajansına, ?Türk ordusu söz konusu askeri operasyona Kurban Bayramı´ndan sonra, yani 11 Ağustos´tan sonra başlayabilir?açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bursa´da İstanbul-İzmir Otoyolu´nun açılışında yaptığı açıklamada ?Afrin´e, Cerablus´a, El-Bab´a girdik. Şimdi de Fırat´ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile ABD ile paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var? demişti.

ABD, "Ciddi endişe yaratıyor" demişti

Erdoğan´ın bu sözlerinden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, ?Suriye´nin kuzeyinde planlanan bu tür tek taraflı askeri eylemler, özellikle ABD´li askerlerin harekat bölgesinin yakınında bulunma olasılığı, ABD´nin ve yerel Suriyeli partnerlerin IŞİD karşıtı operasyonlarının sürmesi nedeniyle ciddi endişe yaratıyor? demişti.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER