Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUHANİ´DEN KUZEY KORE´YE: ABD´YE GÜVENİLMEZ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkesini ziyaret eden Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho ile görüştü. Ruhani´nin Ri´ye ´yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle ABD yönetimine güvenilemeyeceğini´ söylediği açıklandı.

RUHANİ´DEN KUZEY KORE´YE: ABD´YE GÜVENİLMEZ

Kuzey Kore´nin en üst düzey diplomatı Dışişleri Bakanı Ri, ABD´nin yeniden ekonomik yaptırım uygulamaya başladığı İran´ı ziyaret etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Tahran´nın nükleer faaliyetlerinin kısıtlanması amacıyla İran ile P5+1 ülkeleri arasında 2015´te imzalanan nükleer anlaşmadan ülkesinin imzasını geri çekmiş, ardından bu ülkeye yeniden ekonomik yaptırım uygulamaya başlamıştı.

İran, Washington´dan gelen bu hafta içinde görüşme teklifini de reddetmişti. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de şu anda ABD ile dolaylı ya da doğrudan bir görüşme yapılmadığını açıklamıştı.

IRNA´nın aktardığına göre Ruhani görüşmede Ri´ye "Yükümlülüklerini yerine getirmeyen ABD yönetiminin son yıllardaki performansı bu ülkenin dünya genelinde güvenilmez olarak nitelendirilmesine yol açtı" dedi.

İran ile Kuzey Kore´nin ´birçok konuda her zaman yakın görüşlere´ sahip olduğunu söyleyen Ruhani "Mevcut durumda dost ülkeler ilişkilerini ve uluslararası toplumla olan işbirliğini geliştirmeli" ifadelerini kullandı.

?Rİ: STRATEJİK SİYASETİMİZ İRAN´LA İLİŞKİLERİ DERİNLEŞTİRMEK

IRNA´nın aktardığına göre Kuzey Koreli diplomat da Ruhani´ye Washington´ın nükleer anlaşmadan çekilip yaptırımlara geri dönmesinin ´uluslararası kurallar ve düzenlemelere karşı bir eylem´ olduğunu söyledi.

Ri "Kuzey Kore´nin stratejik politikası İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmek ve tek yanlılığa karşı koymak" ifadelerini kullandı.

Singapur´daki güvenlik forumumun ardından Tahran´a giden Ri forumda Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un hazirandaki tarihi zirvede vardığı anlaşma konusunda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile tartışmıştı.

Taraflar zirvede Kore Yarımadası´nın nükleer silahlardan arındırılması için çalışma sözü vermişti ancak o zamandan bu yana bu konuda bir anlaşma imzalanamadı.

HAMANEY: HİÇ KİMSE BİR ŞEY YAPAMAZ

Diğer taraftan İran´ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney ABD´nin yaptırımlara geri dönmesi konusunda açıklama yaptı.

Hamaney´in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada "Durumumuzla ilgili olarak hiç endişelenmeyin. Hiç kimse bir şey yapamaz. Bundan emin olabilirler. Bu konuda bir şüphe yok" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: RUHANİ KUZEY KORE GÜVENİLMEZ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER