Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ROBERT FİSK: PUTİN AFRİN´İ VERDİ, İDLİB´İ ALDI

İngiliz yazar Robert Fisk´ten Afrin yorumu: "Bu, basit bir anlaşmaya benziyor. Türkler eğer Suriyeliler ile Rusların gelecekte İslamcıları İdlib vilayetinden atmalarına izin verirse, Afrin bölgesini - şu an için- alabilir."

ROBERT FİSK: PUTİN AFRİN´İ VERDİ, İDLİB´İ ALDI

İngiliz gazetesi The Independent´ın kıdemli Ortadoğu yazarı Robert Fisk, Rusya´nın Ortadoğu´da artan nüfuzunu değerlendiren bir makale kaleme aldı. Fisk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in ABD´de Donald Trump´ın Beyaz Saray´a gelmesinden bu yana giderek daha fazla güçlendiğini ve aynı anda hem İran, hem Suudi Arabistan hem de İsrail´in kapısını çaldığı bir lider haline geldiği yorumu yaptı.

?ANLAŞMA BASİTTİ´

Fisk, makalesinde Türkiye´nin Afrin harekâtı konusunda da şu yorumu yaptı: ?Putin, Suriye´de Kürtlerle savaşırken ölen Rus paralı askerleri için ne kadar az gözyaşı döküyorsa, Afrin´i Türk ordusundan ve IŞİD´ci destekçilerinden korurken ölen Kürtler için de o kadar az gözyaşı döktü. Bu, basit bir anlaşmaya benziyor. Türkler eğer Suriyeliler ile Rusların gelecekte İslamcıları İdlib vilayetinden atmalarına izin verirse, Afrin bölgesini ? şu an için- alabilir.?

Yazının devamında Putin´in Ortadoğu´da farklı ülkelerle sürekli temas halinde olduğunu ve bu durumun ABD´nin Trump yönetimindeki politikalarından da kaynaklandığı görüşünü savunan Fisk, son iki paragrafta şu eleştiriyi getirdi:

?ABD DE KÜRTLER İÇİN GÖZYAŞI DÖKMÜYOR´

?Tüm bunlarda ağır bir şey de var. Putin, Suriye´deki Rus paralı askerlerinin ölümleri için endişelenmeyecektir; onlar faaliyetleri, Amerika´nın Suriye´deki askeri iradesini test etmeyi amaçlıyor. Amerikalılar da Kürt paralı askerleri için ne gözyaşı döküyor, ne de onları Afrin´de koruyor.

Putin, kendi jetleri Suriye´de klinik ve hastaneleri yok ederken, Gazze´deki insan hakları ihlalleri ? silahsız göstericilerin vurulması, İsrail´in klinik veya hastaneleri yok etmesi- konusunda sesini yükseltmeyecektir. ?Terörle savaş´ söylemine ve herkesin müttefiki olmaya sadık kalıyor. Çocuklar oyuncaklarını şıngırdatabilir ama çocuk yuvasının anahtarı Çar´da. Beyaz Saray´daki çatlak ise ne biliyor, ne ilgileniyor, ne de galiba, anlıyor. Putin´e kapıyı uzun süre önce açtı ve Putin de o kapıdan doğrudan içeri girdi.? 

 

GAZETE DUVAR



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER