Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rıza Sarraf tanık olarak dinlenecek

Savcılığın tanığı olduğu açıklanan iş adamı Sarraf´ın duruşmanın ikinci gününde ifade vermesi bekleniyor

Rıza Sarraf tanık olarak dinlenecek

New York´ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla´nın yargılandığı davada iş adamı Rıza Sarraf´ın tanık olarak dinleneceği açıklandı. 

Atilla´nın avukatlarının jürili duruşmanın iki hafta ertelenmesi talebinin Yargıç Richard Berman tarafından reddedilmesinin ardından davanın esastan görülmesine başlandı. 

İlk olarak jüri karşısında açıklamalarda bulunan savcılık yetkilileri Rıza Sarraf´ın kendisine yöneltilen 6 suçlamayı da kabul ettiğini ve "Sarraf´ın tanık olarak mahkemede ifade vereceğini" belirtti. 

Savcı FETÖ´cü polisleri savundu

Savcılık makamı daha önce Sarraf´a atfedilen bütün suçlamaları Atilla´ya yöneltti. 

Savcılığın mahkemeye delil olarak sunduğu ve kaynağını açıklamayı reddettiği ses kayıtlarını FETÖ söylemiyle savunması ise dikkati çekti.

Savcı yardımcısı David Denton, ses kayıtlarını alan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi polislerin görevlerini yaptığını savunarak onlardan birinin de mahkemede tanık olarak ifade vereceğini söyledi.  

Atilla´nın avukatlarından Victor Rocco, jüri karşısında müvekkiline yöneltilen suçlamaları reddederek Sarraf´ı suçladı ve "Atilla´nın Sarraf´ın kurbanlarından biri olduğunu" söyledi. 

Atilla´nın Sarraf tutuklandıktan sonra iki kez ABD´ye geldiğini de anlatan Rocco, savcılığının mahkemeye delil olarak sunduğu ve kaynağını açıklamayı reddettiği ses kayıtlarını eleştirdi.

Rocco, jüri üyelerine  "ABD´li savcılar bu ülkede dinleme yapıp elde ettikleri ses kayıtlarını hükümetten habersiz başka bir ülkeye verse ve bunlar delil olarak kullanılsa ne yapardınız?" sorusunu yöneltti. 

Çapraz sorgulamalar uzun sürdü

Sarraf´ın dün ifade vermesine başlanması bekleniyordu ancak ilk üç tanığın ifadelerinin ve çapraz sorgulamalarının uzun sürmesi nedeniyle Sarraf  jüri karşısına çıkmadı. 

Savcılık yetkilisi Sidhardha Kamaraju, Rıza Sarraf´ın duruşmanın ikinci gününde ifade vermeye başlayacağını belirterek, ifade sürecinin üç gün sürmesinin beklendiğini söyledi. 

Duruşmanın ikinci gününe TSİ ile 17:30´da Dubowitz´in savunma avukatları tarafından yapılacak çapraz sorgulamayla başlanacak.

NYT´den Türkçe mesaj

Gazetenin İngilizce olarak paylaşım yapan "nytimewsworld" adlı Twitter hesabının dün kendi yayın akışında istisnaya giderek Türkçe iki paylaşımda bulunması sosyal medyada dikkat çekti.

Paylaşımlarından birinde kendi haberlerinden birini Türkçe başlıkla paylaşan NYT, ikinci paylaşımında ise "Reza Zarrab´ın suçlamaları kabul etmesi Türkiye-ABD ilişkilerine olumsuz etki edebilir" ifadesine yer verdi.

NYT´nin Sarraf-Atilla davasıyla ilgili Türkçe Twitter paylaşımları, kamuoyunda gündem olmaya ve tepki toplamaya devam ediyor.

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER