Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Riyad PKK´yı keşfetti

Veliaht Selman´ın yönettiği Riyad, Ukaz, el Hayat ve Şark el Evsat gazeteleri PKK´yı öven haberler yayımlıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı toplanırken, Ukaz Kandil´e gidip PKK elebaşı Rıza Altun ile röportaj yaptı. Altun için ?dışişleri bakanı? gibi skandal

Riyad PKK´yı keşfetti

Suudi Arabistan´da 5 Kasım günü yaşanan saray darbesi sonrası kraliyet güdümlü Suud medyası PKK propagandasına başladı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın doğrudan yönettiği el-Riyad, Ukaz, el-Hayat ve Şark el-Esvad gazeteleri terör örgütü PKK´yı öven haber ve makaleler yayınlıyor. 2016 yılından başlayarak Ahmet Carba eliyle Suriye PKK´sına açıktan destek veren Suud yönetimi, ABD bombalarıyla yerlebir edilen Rakka´nın imarı için de PKK´ya 1.5 milyar dolarlık destek vaadinde bulundu.

ASTANA SÜRECİNDE BAŞLADI

Kraliyet güdümlü Suudi medyasının Türkiye aleyhine yaptığı ilk yayın, Astana sürecinde Salih Müslim ile yapılan röportaj oldu. El-Riyad gazetesi, PYD elebaşıyla yaptığı röportajın ilk bölümünü 15 Temmuz 2017 tarihinde yayınladı. Salih Müslim´in Türkiye´yi Suriye´de ?işgalci güç´ olarak gösterdiği röportajın ikinci bölümü ise 26 Temmuz´da yayınlandı. Astana´da İran-Türkiye ittifakının başarısız olacağını söyleyen Müslim´in demeci el-Riyad gazetesi ile birlikte Suud basınında geniş yer buldu.

 

Rıza Altun
 

?TÜRKİYE SİZE TEHDİT´

Türkiye´yi ?yüzbinlerce Kürdü öldürmekle´ itham eden Salih Müslim, röportajında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ı da ?Müslüman Kardeşler´in hamisi? şeklinde niteledi. Türkiye´nin bölgede artan etkisini ?tüm Ortadoğu için tehdit´ olarak nitelendiren PKK-PYD elebaşı Salih Müslim, bu durumun Suud´un aleyhine sonuçlanacağı uyarısında bulundu. Suudi gazete ile yaptığı röportajda PKK´nın işgal ettiği bölgelerde ?demokratik düzen ve kardeşlik ortamının sağlandığını´ iddia eden Müslim, son dönem artan Suud-PKK yakınlaşması için de Riyad yönetimine teşekkür etti.

Salih Müslim

 

KANDİL´E DE GİTTİLER

?Gölge Kral´ Muhammed Bin Selman´ın, yardımcısı Suud el-Kahtani aracılığıyla yönettiği medya kuruluşlarından Ukaz gazetesi ise 11 Aralık´ta PKK elebaşılarından Rıza Altun´la yaptıkları röportajı paylaştı. Gazetenin Ekim 2017´de Kandil´e giderek yaptığı röportajı yayınladığı tarih ise dikkat çekti. PKK elebaşı Altun´la röportaj, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ABD´nin Kudüs kararına tepki olarak İslam İşbirliği Teşkilatı´nı İstanbul´da topladığı gün yayınlandı. Selman´ın emri ile yayınlanan röportajda PKK´ya ?devlet´ muamelesi yapıldı. Örgüt elebaşısını ?Dışişleri Bakanı´ olarak gösteren skandal söyleşi, Kudüs´ün işgaline karşı İstanbul´da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı´na karşı Suud´un sabotajı olarak görülüyor.



Anahtar Kelimeler: Riyad keşfetti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER