Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Reza Zarrab´ın en önemli 7 çalışanı sorguya alındı

Mal varlığına el konulan Reza Zarrab´ın 3´ü kadın 7 çalışanı gözaltına alındı.

Reza Zarrab´ın en önemli 7 çalışanı sorguya alındı

Mal varlığına el konulan Reza Zarrab´ın 3´ü kadın 7 çalışanı gözaltına alındı. İran uyruklu Sara M., Nuray Y., Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H. dahil 7 şüphelinin sorgusu sürüyor. Öte yandan Zarrab´ın bir yakınına ait olduğu iddia edilen holdingin merkezinde, evraklar yakılarak yok edilmek istendiği öğrenildi.

?Casusluk? soruşturması kapsamında mal varlığına el koyma kararı verilen Reza Zarrab´ın İstanbul´daki şirketinde çalışan 3´ü kadın 7 kişi gözaltına alındı. Zarrab´ın en yakınında yer alan İran uyruklu Sara M., Türk uyruklu Nuray Y., Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H.´nin de aralarında bulunduğu 7 kişi sorgulanıyor. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 7 kişinin, Reza Zarrab´ın en yakınındaki isimler olduğu ve tüm şirket sırlarını bildikleri iddia edildi. Zarrab´ın, ABD´deki avukatı aracılığıyla WhatsApp üzerinden el yazısı notu gönderdiği Sinem A.´nın, Zarrab´ın 3 yıl asistanlığını yaptığı belirtildi. Zarrab´ın tüm özel ve gizli yazışmalarının Sinem A.´nın elinden geçtiği öğrenildi. Asistanın, Zarrab´ın 17-25 Aralık sonrasındaki ilişki ve yazışmalarını organize eden ?karakutusu? olduğu öne sürüldü.

 17-12/05/s.jpg

MALİ KARAKUTUSU

Gözaltındaki bir diğer çalışan Regaip A.´nın ise Reza Zarrab´ın para trafiğini takip eden, kayıtlarını tutan ?mali karakutusu? olduğu belirtildi. Habertürk´ün önceki gün ?Dayım Benim devlete kaldı? başlığıyla manşetine taşıdığı atın antrenörü Tahir Kurt da, Zarrab´ın yokluğunda tüm mali işleri Regaip A.´nın yürüttüğünü söyledi. Gözaltındakilerden Mustafa H.´nin, Zarrab´ın işyeri ve evlerindeki ?teknik işlerinin karakutusu? olduğu ifade edildi. Zarrab´ın 3 çalışanı hakkında, TCK´nın 326/1 maddesindeki ?Devletin güvenliğine, iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları yok eden, tahrip eden veya çalan...? hükmünden işlem yapıldı.

EVRAKLARI YAKMAYA ÇALIŞTILAR

Gazete Habertürk´ten Nihat Uludağ, Veli Sarıboğa ve Hasan Örnekoğlu´nun haberine göre İstanbul Sarıyer´de, Reza Zarrab´ın bir yakınına ait olduğu iddia edilen holdingin merkezinde, evraklar yakılarak yok edilmek istendi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, evrakların bir kısmını kurtardı. Şirketin güvenlik görevlileri binanın Zarrab´a ait olduğunu söyledi. Kireçburnu sahilde yer alan binaya komşu restoran işletmecisi Kazım Doğan da, evrak yakma olayının cumartesi sabahı yaşandığını belirterek şu bilgiyi verdi: ?Holdingin bahçesinden yoğun duman yükseldi. Polis ve itfaiye geldi. 40 kadar polis içeri girerek arama yaptı. Bu işlem saat 11.00´den gece saat 23.00´e kadar sürdü. Hatta beni çağırıp içerideki eşyalara zarar verilmediğine dair zabıt tuttular. Bildiğim kadarıyla bu holding Reza Zarrab´ın bir yakınına ait.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER