Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

REYHANLI SALDIRISININ PLANLAYICISI 24 KİŞİYİ TEŞHİS ETTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik´in ifadesinde 14´ü Reyhanlı saldırısıyla alakalı THKP-C Acilciler terör örgütü mensubu 24 kişiyi teşhis ettiğini bildirdi.

REYHANLI SALDIRISININ PLANLAYICISI 24 KİŞİYİ TEŞHİS ETTİ

24. 09. 2018 Pazartesi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından Reyhanlı´daki bombalı saldırının planlayıcısı olarak Suriye´de yakalandıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü´ne teslim edilen Yusuf Nazik´in ifadesinde, 14´ü Reyhanlı saldırısıyla alakalı THKP-C Acilciler terör örgütü mensubu 24 kişiyi teşhis ettiği öğrenildi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Reyhanlı´daki bombalı saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik, Terörle Mücadele Şubesinde alınan ifadesinde, THKP-C Acilciler terör örgütü mensubu 24 kişiyi fotoğraflardan teşhis etti.

Bu kişilerden 14´ünün Reyhanlı saldırısıyla alakalı olduğu, bunlardan bazıları hakkında daha önce Reyhanlı´daki bombalı terör saldırısı nedeniyle dava açıldığı, diğerlerinin isminin ise daha önce olayda geçmediği belirlendi. Nazik´in beyanlarından, bu isimlerin de saldırıda rol aldığı tespit edildi. Bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkartılacağı bildirildi.

 

Nazik´in ayrıca, "Yapmış olduğum tüm eylemlerden ve vermiş olduğum tüm talimatlardan dolayı pişmanım. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum." dediği öğrenildi.

Hatay´ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013´te 52 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırıda yaralanan bir kişinin daha sonra vefatıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 53´e yükselmişti. Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde gerçekleşen patlamalarda 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.

Reyhanlı saldırısı davasında karar 23 Şubat 2018´de çıkmıştı. Buna göre, bombalı eyleme ilişkin yargılaması süren 33 kişiden 9´u ağırlaştırılmış müebbet hapis, 13´ü ise 10-15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu olaya ilişkin kırmızı bültenle aranan 8 terörist arasında bulunan Nazik, MİT Başkanlığı tarafından Suriye´nin Lazkiye kentinde yapılan nokta operasyonla geçen günlerde Türkiye´ye getirilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER