Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Reklam değil hizmet belediyeciliği inşaa edeceğiz

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ali Aktaş, Millî Gazete´ye açıklamalarda bulundu?

Reklam değil hizmet belediyeciliği inşaa edeceğiz

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ali Aktaş, Millî Gazete´ye samimi açıklamalarda bulundu? 

Saadet Partisi´nin Antalya büyükşehir belediye başkan adayı olarak yarışa giriyorsunuz. Böyle bir adaya halkın tepkisi nasıl?

Teşkilatımızın böyle bir görev tevdi etmesinden sonra birtakım çalışmalarımızı yapmaya başladık. Meslek çevrelerimizden olsun, bunu duyan yakın çevremiz ve siyaset çevresinden olsun bir ilgi var. Hatta ?Her evden bir oy´ sloganımız var. Bu çerçevede kimi meslektaşların, sözleri, destekleri ve mesajları var. Tabii bu siyaset veya seçim süreci bir heyecanın üretilmesi gereken bir süreç. Eminim ilerleyen günlerde bu tanıtım ve duyuru çalışmalarının daha kitleselleştirilmesiyle, reklam kampanyalarının daha da büyütülmesiyle henüz bizim aday olduğumuzu bilmeyen Antalyalıların da öğrenmesiyle daha güzel neticeler elde edeceğimizi düşünüyorum.

 

ANTALYA´DA BÜYÜK ORANDA OY ALABİLECEK DURUMDAYIZ

Antalya, genel itibarıyla Milli Görüş partilerine mesafeli olmuştur. Bu algıyı kırabilecek misiniz ya da nasıl kırmayı düşünüyorsunuz?

Milli Görüş, muhafazakâr ve dindar kesimlerden oy alan bir siyasi görüş olarak telakki ediliyorsa da aslında Antalya´nın muhafazakâr ve dindar bir zemini olduğu iddiasında da rahatlıkla bulunabiliriz. Bir kısım cemaatlerin en yoğun olduğu il de Antalya´dır. Kimi zaman seçilecek adaylarda önemli etkileri vardır. Ama bunun bu dönem için çok önemli olmadığını değerlendiriyorum. Milli Görüş´ün bugün daha öne çıkan sözü; gelir dağılımında adalet, kamusal ahlak; kamusal ahlaktan kastımız şudur; ?çalmayacağız çaldırmayacağız´ sözü kamusal ahlakın tecessüm etmiş halidir. Milli Görüş bunu söylüyor. Herkes için özgürlük isteyen, herkes için adalet isteyen, ekmeğin hakça paylaşılmasını isteyen bir siyasal dilin de sahibidir. Bu anlamda Milli Görüş´ün Antalya´da daha güçlü, daha büyük oy oranlarına ulaşabileceği bir zamana ulaşmamız mümkün.

KIŞIN 100 BİN TURİZM İŞSİZLİĞİ ÇIKIYOR!

Antalya deniz, kum, güneşin yanı sıra tarımın da önemli bir memleketi. Sizce Antalya´nın potansiyeli bu mu?

Ülke turizminin çeşitlendirilmesi anlamında sadece deniz, kum, güneş yeterli değildir. Aslında bunlardan da yeteri kadar istifade etmediğimiz de bir gerçektir. Yani şöyle ki; otellerimiz yazın dolar, kışın dolmaz. Kışın 100 bine yakın bir turizm işsizliği oluşur. Kışın bu otellerimizin dolması için sağlık turizmine önem verilmesi gerekir. Sağlık turizminde merkezi bir koordinasyon eksikliği var. Bu konuda Avrupa´dan çok daha ucuza ve daha üstün nitelikte tedavi yolları Türkiye´de mevcut ancak bunu daha da geliştirmek için ciddi bir koordinasyona ihtiyaç var.

EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE TEMAS SAĞLAYACAĞIZ!

Sosyal medyanın gücü yadsınamaz. Siz de seçim stratejinizde sosyal medyaya ne kadar yer vermeyi düşünüyorsunuz?

Önemli oranda sosyal medyaya ağırlık vermek zorundayız. Çünkü  Antalya´nın sahili 630 km uzunluğunda geniş bir sahil. Antalya çok büyük bir il coğrafi anlamda. Dolayısıyla bu dağınık ve büyük ilin propagandasının yürütülmesi bakımından sosyal medyaya ağırlık vermek istiyoruz. Tabii bu yetmez. Bu sanal propagandanın Türkiye´de siyaseti ciddi biçimde değiştirme imkânı ancak saha çalışmasının olmasıyla mümkün olabilir. El ele, gönül gönüle temas kurmak, kapalı salon toplantıları yapmak. Ev, dükkân ziyaretleri, sanayi, okul ziyaretleri yapmak. Engelliler, gençler, kadınlar farklı sosyal gruplara temas etmek. Ancak böyle mümkün olabilir. Elbette ki sosyal medyadan duyurular, kampanyalar, tanıtım çalışmaları bunları devam ettireceğiz. Ama bunu besleyecek olan saha çalışmasında hem kendimiz, hem teşkilatlarımız hem de ilçe adaylarımız bunları yapmaya gayret edeceğiz. Zaten yapmamız da tanıtım ve propaganda tekniğinin ana gereklerinden bir tanesi.

HALKI BELEDİYEYE ORTAK YAPACAĞIZ!

Gençlere ne vaat ediyorsunuz?

Öncelikle bir büyük projemizi daha anlatayım. Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin bir AŞ´si var. Biz halkın buna ortak olmasını sağlayacağız. Halk ile belediyenin ortak olduğu en az 500 milyon lira sermayesi olan bir büyük şirket haline getirip, gerek metro hatları gerek üst raylı sistem hatları gerek Antalya ile Alanya arasında raylı sistem inşası gibi kentin bütün ulaşımını bu şirket üzerinden halledeceğiz. Dolayısıyla Antalyalılara şunu söyleyeceğiz; ?Bindiğiniz her otobüste hisseniz olan şirket bunu işlettiği için ödediğiniz her biletten kâr payı da elde ediyorsunuz?. Ve bu şirketi yatırımcı bir şirket haline dönüştürmek istiyoruz.

ANTALYA BİR ?AÇIK HAVA MÜZESİ´ DEĞERLENDİRİLMELİ

Bir diğeri Türkiye´de Safranbolu evleri çok meşhurdur. Antalya´da da Elmalı´mız var, İbradi düğmeli evlerimiz var ki, Türkiye´nin başka hiçbir yerinde olmayan taş ve ahşap karışımı evlerimiz. Tarihsel bir Likya yolumuz var. Bu anlamda biz hem Selçuklu ve Osmanlı eserlerimizle sivil eserlerimizi tanıtılması, onların turizme kazandırılması, bir de Roma ve Bizans medeniyeti eserlerinin daha rantabl kullanılmasını sağlamak istiyoruz. Antalya´nın belli bölgeleri açık hava müzesi, aslında bunları değerlendirmek istiyoruz.

BELEDİYENİN TARIMDA AKTİF ROL ALMASI GEREKİR

Tarım anlamında da ciddi bir koordinasyona ihtiyaç var. Her ne kadar tarım alanı Tarım Bakanlığı´nın vazifesi olsa da örtü altı seracılığı bakımından Antalya çok önemli bir şehir. Türkiye´nin yüzde 65´inden fazla ihtiyacını Antalya ve çevresi karşılıyor. Çiftçinin yaşamının kolaylaştırması hatta elektrik ihtiyacından tutunuz da sulama ihtiyacına kadar pek çok meselede büyükşehir belediyesinin aktif dahli ve rolü gerekiyor. Bu anlamda da çabalarımız olacak inşallah.

SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK İÇİN BİZİ SEÇSİNLER!

Antalya halkı sizi neden seçsin, sizin farkınız ne diğer partilerden?

Milli Görüş´ün belediyeciliğe kattığı yeni bir anlam ve anlayış var. Her dönemde yenilikçi bir ruhla belediyelerde işbaşına geliyor ve yapılmayanları yapmaya çalışıyor. Bu anlamda Antalya´nın böyle bir örneğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Biz Antalya´mızı bütünlükçü, eğitimci bir belediyecilik, sosyal, kültürel belediyecilik alanında hizmetler üretmek istiyoruz. İsraf etmeyen, halkın imkânlarını yerinde ve tam kullanan belediyecilik anlayışını icra etmek istiyoruz. Antalya zengin bir şehir, 3 milyarın üzerinde bugün bütçesi var. Bu imkânları daha rantabl kullanıp daha büyük hizmetler üretmenin mümkün olabildiğini düşünüyoruz.

SADECE YOL, KALDIRIM DEĞİL, YENİ NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

Biz yeni yollar, yeni kaldırımlar yapabiliriz ancak yeni nesiller de yetiştirmemiz lazım. Onun için belediyenin yola, kaldırıma ayırdığı bütçe kadar okul öncesi eğitim için de ayırması gerekir. Mümkün olan her mahallede bir eğitim kurumu MEB ile ortaklaşa inşa etme projemiz var. Bunu gerçekleştirebilirsek verimi 15 yıl sonra alınır. Memlekete 15 yıl sonra yetişmiş bir nesil kazandırmış olacağız, bunun huzuru bize yeter.

?ADA BAZLI SİTELEŞME´ İLE RAHAT NEFES ALDIRACAĞIZ

Size göre Antalya´nın en büyük sorunu nedir ve en büyük vaadiniz nedir?

Antalya´nın sorunlarının başında ulaşım ve trafik gelir. Çünkü çok hızlı bir şekilde kentleştiğimiz için çok yoğun göç aldık, hızlı büyüdük. Bütün Hazine arazileri gecekondular biçiminde işgal edildi. Dolayısıyla ciddi bir trafik sonumuz var. Şehir hem doğudan batıya hem de güneyden kuzeye hızlı büyüdüğü için akşam 10´dan sonra ulaşım problemi başlıyor. Bizim ?Ada Bazlı Siteleşme´ projemiz var. Bu projeyle hem çocuklarımız rahatlıkla sokakta oynayabilecek hem de gürültü ve sesten uzak güvenlik sorununun olmadığı bir kentleşmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ile aslında sitenin içinde bir köy modeli oluşturmuş olacağız. Bu modeli ilk defa Antalya´da uygulayacağız.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER