Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RECEP İVEDİK

Psikiyatri uzmanı ve yazar Sefa Saygılı, gösterimde olan Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik filmleri ile ilgili kendi kanaatleri ile birçok izleyicinin, film hakkındaki kanaatlerine yer veriyor.

RECEP İVEDİK

Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik film serisinin yenisi bu ara yine gündemi işgal ediyor.

Evet, Recep İvedik filmleri neden böyle fenomen haline geldi? Seyirci ne bekliyor da gidiyor bu filmlere? Bütün seri seyirci rekorlarını niçin kırıyor? Halkımızın bu rağbetinin sebebi ne?

Öncelikle söyleyeyim bu filme ve öncekilere gitmeyi kesinlikle düşünmedim, herhalde gitsem de dayanamaz yarıda bırakıp çıkardım. Ancak daha önceki filmleri televizyonda yayınlandığında parça parça seyrettim ve çok tahammül edemeyerek kendimi başka kanala geçmek zorunda hissettim. Tabi gerek seyrettiklerimden gerekse film hakkında yazılanları okuyarak epeyce fikir de edindim.

Aslında filmler hakkında yapılan seyirci yorumlarını okuduğunuzda hak veriyorsunuz. İşte bu yorumlardan bazıları:

*2017 yılında böyle filmlerin Türk Sineması'nda yer almasından utanıyorum ama suçlu olan Şahan değil bizleriz. Bu filmlere gidip gişe rekorları kırdırırsak bu filmler gelmeye devam eder.

*Türk Milletinin zekâsına, yapısına hakaret ettiğini düşünüyorum.

*Sakın ailenizle izlemeyin. Çocuklarınızı uzak tutun. İğrenç sahnelerden, berbat repliklerden başka hiçbir şey yok, lütfen uzak durun.

*Her zamanki iğrençlik had safhada. Sinemaya gidilip de para verilecek film değil. Ayrıca zaman kaybı.

*Gerçekten çok kötü. Para kazanmak için çekilmiş.

*Seyirciyi enayi yerine koyan seviyesiz bir film. Kaba saba, hiçbir komik yanını bulamadım.

Bu haklı yorumlara aynen katılıyorum. Buna rağmen seyirci sinema salonlarını doldurmaya neden devam ediyor denecek olursa şunları söyleyebiliriz:

*Ülkemiz üzerine çöken ağır havadan, enflasyon baskısından, siyasilerin abuk sabuk çekişmelerinden bunalan insanlar gülmek, gülerek rahatlamak istiyorlar.

*Filmin basitliği, senaryonun kolay anlaşılabilir oluşu da diğer bir faktör. Sinemaya gidenler filmi anlamak için zihinlerini yormadan, zorlanmadan izleyebiliyorlar.

*İnsanlar Recep İvedik şahsında kendilerine bazı benzerlikler buluyorlar, gerçekleştiremedikleri bir takım isteklerinin hallolduğunu görerek mutlu oluyorlar.

Tabi film insanlarımızın seviyesine de uygun herhalde ki izlenme oranı böylesine yüksek.

 

Kaynak: milatgazetesi.com



Anahtar Kelimeler: RECEP İVEDİK

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz