Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RAMAZAN´IN İLK CUMASI İÇİN BİNLERCE FİLİSTİNLİ MESCİDİ AKSA´YA AKIN ETTİ

Filistinliler Ramazan´ın ilk Cuması için erken saatlerden itibaren Mescidi Aksa´ya gelmeye başladı.

RAMAZAN´IN İLK CUMASI İÇİN BİNLERCE FİLİSTİNLİ MESCİDİ AKSA´YA AKIN ETTİ

RAMAZAN´IN İLK CUMASI İÇİN BİNLERCE FİLİSTİNLİ MESCİDİ AKSA´YA AKIN ETTİ

 

Ramazan ay ının ilk Cuma namazı için işgal altındaki bütün Filistin topraklarından on binlerce kişi Mescidi Aksa´ya ulaşmak için yollara düştü.

Filistinlilere Mescidi Aksa´da namaz k ılmak için yaş sınırı uygulayan işgal rejimi, yaşları 40´ın üzerinde olan erkeklere izin verirken, kadınlara yaş sınırlamasını kaldırdı.

Ramazan´ ın ilk Cuma namazını Mescidi Aksa´da eda etmek için bugün (19 Haziran Cuma) sabah erken saatlerde Batı Yaka, Kudüs çevresi ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarından on binlerce Filistinli yollara düştü. Cuma namazı için yollara çıkan Filistinliler Kudüs´ün kuzeyinde bulunan Kalandiya askeri geçiş noktasıyla Beytlahim geçiş noktasından şehre giriş yaptılar.

Müslümanlar ın yoğun ilgisi karşısında Kudüs´ün girişinde ve Mescidi Aksa çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alan işgal güçlerinin, gençlerin Mescidi Aksa´ya yaklaşmalarına izin vermediği görüldü.

1948 y ılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket başta olmak üzere, Mescidi Aksa hatibi ve direniş hareketleri Filistinlilerden Mescidi Aksa´yı yalnız bırakmamalarını ve Ramazan´ı burada ihya etmelerini istemişti. 



Anahtar Kelimeler:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER