Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RAMAZAN DEVECİ İSLAHİYE´DE ´VAHİY YURDU KUDÜS´Ü ANLATTI

İslâhiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ?Vahiy Yurdu Kudüs? konulu bir program gerçekleştirildi.

RAMAZAN DEVECİ İSLAHİYE´DE ´VAHİY YURDU KUDÜS´Ü ANLATTI

İslâhiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından öğrenci yazar buluşmasında Kudüs´ü öğrencilerinin gündemine getirmek için ?Vahiy Yurdu Kudüs?  konulu bir program gerçekleştirildi. Programda Kudüs yazarı Ekran Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Deveci konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program Hakkı Biçer hocanın Ramazan Deveci´yi öğrencilere tanıtması ile başladı.

Ramazan Deveci konuşmasında şunları söyledi:

?Şehirler şahitlerdir. Kudüs bu anlamda vahyin en büyük şahitlerindendir. Peygamberlerin tevhid ve adalet mücadelesinin şahididir Kudüs?.

Kudüs vahiy yurdudur..

Kuran´da adı geçen peygamberlerin uğrak yeridir.

Üstad Sezai Karakoç´un ifadesi ile; Kudüs gökte yapılıp yere indirilen şehirdir. Ne diyordu Sezai Karakoç;

?Ve Kudüs şehri. Gökte yapılıp yere indirilen şehir.
Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehri?.? Kudüs bu anlamda bir tevhit şehridir.İnsanlığın inandığı üç kutsal ilahi dinin birleşme noktasıdır?.

Kudüs üzerinden mezhebi ırkı cemaati ne olursa olsun tüm Müslümanları kucaklayıcı bir vahdet söylemi geliştirmemiz gerekiyor. Unutmayalım ki bizim düşmanımız Müslümanlar değil Siyonizm´dir.

Kudüs bizim sevdamız, aşkımızdır. Kudüs bizim kıblemiz, kutsalımızdır. Kudüs bizim hayalimiz, hayallerimizin vazgeçilmez unsurudur. Müslümanlar canları pahasına Kudüs´ü korumak ve özgürlüğüne kavuşturmakla sorumludurlar. Kudüs´ün özgürlüğüne dair hayali olmayan Müslümanlar, İslami mücadele bilincini geliştiremezler.

Mevlana, aşkın insan için öneminden bahsederken ?kimin yüreğinde aşk yoksa yok olsun? der.

Müslüman bireylerin oluşturduğu kurumların, dernek, parti, vakıf, cemaat, tarikat parti vb adına ne derseniz deyin, faaliyetlerinde, programlarında,  Kudüs´ü özgürleştirmek yoksa, bu dernek ve vakıflar dirilişi ve direnişi temsil edemezler. Bu dernek ve vakıflar bir şekilde küresel güçlere hizmet ediyorlar demektir. Mevlana´nın yüreğinde aşk olmayan yok olsun dediği gibi, programında Kudüs´ün özgürlüğü olmayan, adı İslami dernek ve vakıflar yok olsun diyebiliriz.? Dedi.

Program sonunda Ramazan Deveci´ye üzerinde Nuri Pakdil ustanın şiiri olan Mescidi Aksa posteri hediye edildi.

Ramazan Deveci´yi Kudüs´le özdeşleşmiş bir yazar olarak nitelendiren Hakkı Biçer hoca katılımlardan dolayı teşekkür etti.

 

EKRAN GAZETESİ



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER