Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RAMALLAH VE EL-HALİL´DE DÜZENLENEN GÖSTERİLERE SERT MÜDAHALE

Abbas´a bağlı güçler Batı Yaka´da barışçıl gösterilere dahi izin vermiyor.

RAMALLAH VE EL-HALİL´DE DÜZENLENEN GÖSTERİLERE SERT MÜDAHALE

RAMALLAH VE EL-HALİL´DE DÜZENLENEN GÖSTERİLERE SERT MÜDAHALE

 

Filistin Yönetimi´ne bağlı güvenlik birimleri dün akşam (5 Temmuz Pazar) Ramallah ve El-Halil´de siyasi gözaltıları protesto için düzenlenen gösterilere sert bir şekilde müdahale etti.

Güvenlik birimlerinin aşırı güç kullandığı müdahale sırasında bazı kadınların bayıldığı ve üç gencin gözaltına alındığı ifade edildi.

Ramallah´taki El-Menare Meydanı´nda siyasi gözaltıları protesto için düzenlenen gösteriye güvenlik birimlerinin müdahalesi sırasında kadın göstericilerden bazılarının bayıldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi Ramallah muhabirinin bildirdiğine göre, son operasyonlarda gözaltına alınanların eşleri ve anneleri barışçıl protesto gösterisi için bir araya geldi. Gösteriye katılan kadınların gözaltına alınan eşlerinin ve oğullarının resimlerini taşıdıkları ve derhal serbest bırakılmalarını talep eden sloganlar attıkları ifade edildi.

Muhabirimiz, güvenlik görevlilerinin protesto gösterisine katılan kadınları kuşattıktan sonra coplarla saldırdığını ve müdahale sırasında yaralanan siyasi tutuklu İslam Dar Musa´nın annesinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. 

El-Halil´de de siyasi gözaltıları protesto için dün teravih namazından sonra düzenlenen gösteriye sert bir şekilde müdahale eden güvenlik birimleri görevlilerinin göstericilere coplarla ve göz yaşartıcı bombalarla saldırdıkları bildirildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER