Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RAFA KALKAN PROJELER TEKRAR MASAYA GELECEK

Türkiye ve Almanya arasında dün olumlu temaslar gerçekleşti. İki ülke arasındaki ekonomik bağı daha da güçlendirmek istediklerini söyleyen Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ?Biz bunu bir fırsat olarak kullanmak, geleceğe yönelik perspektifler oluşturm

RAFA KALKAN PROJELER TEKRAR MASAYA GELECEK

Türk ile Alman hükümetlerinin temsilcileri ve işadamları Türkiye´de bir araya geldi. Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Berlin Temsilcisi Alper Üçok, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier´ın Türkiye ziyaretinde büyük şirket ve KOBİ´lerden çok sayıda Alman iş adamının yer almasının önemli olduğunu belirtirken ?Almanya, Türk ekonomisinin önemini ortaya koyuyor, Türkiye´nin beklentisi, ekonomik ilişkilerin kuvvetlenmesi ve Alman yatırımların artmasıdır? dedi. Türkiye´ye yatırım yapan firmaların uzun dönemli düşündüklerini söyleyen Üçok ?Özellikle Alman firmalar yatırımda 30 yıllık plan yapıyor; çünkü bunlar fabrika yatırımı ve milyonlarca euroluk yatırımlar. Belirsizlik süreçlerinde bu tip yatırımlar rafa kalkıyor. Ama bu belirsizlik süreci bitme aşamasında olduğu için bazı rafa kalkan projeler tekrar masa üstüne konmaya başlandı. Türkiye ekonomisi önümüzdeki dönemde performansını ispatlarsa bu projeler gerçekleşme safhasına gelebilir? şeklinde konuştu.

Öte yandan Peter Altmaier ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuk bakanla yakın temas içinde çalışılmaya başlandığı ilk günden bu yana iki ülke ilişkilerinin geçmişe oranla güçlendiğini ve pozitif anlamda ivme kazandığını söyledi. Albayrak, son dönemde Türkiye´nin yaşadığı süreçlerin, Türkiye ile ilgili gerçeklerin Alman kamuoyuna ne kadar doğru şekilde yansıtılırsa ilişkilere olumlu katkı yapacağını düşündüğünü söyledi. Tüm süreçlere empati, karşılıklı anlayış ve diyalogla yaklaşmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, ?Bu açıdan çok daha güçlü iletişim kanallarının tesis edilmesi için siyasi olarak biz hazırız, Türkiye-Almanya hazır, toplum ve kamuoyu da bu süreci inşallah daha iyi bir noktaya taşıyacak? diye konuştu.       

İLİŞKİMİZ ZOR ZAMANDA DA DEVAM EDECEK    

Ticari ilişkilerin zor zamanlarda da devam etmesi konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Peter Altmaier, küçük ve orta ölçekli işletmelere pazarda başarılı olmaları için destek olmak istediklerini dile getirdi. Altmaier, bu kapsamda ortak bir ticaret komisyonu temelinde yapısal açıdan temeli oturtulmuş bir kurum oluşturmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: ?Bu iş birliğinin başarılı olması bizim çıkarımıza. Türkiye sadece NATO´da önemli bir partnerimiz değil. Benim ülkemde çok sayıda insanın Türkiye´de bağları var. Biz bunu bir fırsat olarak kullanmak, geleceğe yönelik perspektifler oluşturmak istiyoruz. İş birliğimizi daha da yoğunlaştırmak istiyoruz, çünkü siyasi bir iradeye de ihtiyacımız var. Bu bölgede siyasi istikrara ihtiyacımız var. Türkiye´nin insani kriz konusunda İdlib´de sağladığı katkıları, mülteciler için 5 yıldan fazla süredir yaptıklarını takdir ediyoruz.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER