Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PYD/PKK´NIN ZULMÜNDEN KAÇAN CİNDERESLİ AİLELER TÜRKİYE´YE SIĞINDI

Afrin´in batısındaki Cinderes beldesinden 60 kişilik 8 aile, terör örgütü PYD/PKK´nın zulmünden kaçarak Hatay´ın Reyhanlı ilçesine geldi.

PYD/PKK´NIN ZULMÜNDEN KAÇAN CİNDERESLİ AİLELER TÜRKİYE´YE SIĞINDI

Afrin´in batısındaki Cinderes beldesinde yaşayan 60 kişi, terör örgütü PYD/PKK´nın baskı ve zulmünden kaçarak Hatay´ın Reyhanlı ilçesine sığındı.

Teröristlerin baskıları nedeniyle Türkiye´ye sığınmaya karar veren 8 aile, Cinderes´ten uzun süren yaya yolculuğunun ardından Reyhanlı´ya ulaştı. Aileler, sınır köyünde kurulan çadırlarda barınmaya başlarken, yaşadıkları korku dolu günleri ise unutamıyor. 

Reyhanlı´ya gelen 60 kişiden biri olan Hacı Abdullah (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye´ye karşı savaşmayı kabul etmedikleri için baskı gördüklerini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı´nın başladığı andan itibaren terör örgütü PYD/PKK baskılarına maruz kaldıklarını belirten Abdullah, ´´PYD/PKK terör örgütü, Türkiye´ye karşı savaşmamızı istedi, karşı çıktık ve o bölgeyi terk ettik. Hemen her gün ev ve iş yerlerimize gelerek bize baskı yapıyorlardı. Ailem ve tüm akrabalarım kabul etmedik. Biz bizim soydaşlarımıza kucak açan Türkiye´ye karşı savaşmamak için buraya geldik.´´ dedi.

İki kardeşini Hama´da savaş uçaklarının saldırılarında kaybettiğini anlatan Abdullah, ´´Ben Esed zulmünden kaçarak, daha güzel bir yaşam için Afrin´e gelmiştim. Burada 3 yıldır yaşıyorduk. Baştan bu yana baskı gördük ancak ailem için dayandım ancak artık teröristlere karşı dayanacak gücümüz kalmadığı için çareyi o bölgeden kaçmakta bulduk.´´ diye konuştu.

Abdullah, yaklaşık 12 kilometre yürüdüklerini anlatarak, şöyle devam etti:

´´Evimizi ve eşyalarımızı bırakarak çocuklarımızla yola koyulduk. Hemen her bölgeden silah sesleri yankılanıyordu. Keskin nişancıların hedefi olmamak için gece karanlığında yola çıktık. 5 saat süren yolculuğun ardından Türkiye´ye vardık. Bize kucak açan Türkiye´ye sonsuz teşekkür ederiz. Allah sizlerden razı olsun. Zeytin Dalı Harekatı´yla güven ve huzura kavuşunca yaşadığımız Afrin´e tekrar dönmek istiyoruz.´´ 

"Türkiye´ye karşı savaşmak istemeyenlere zulmediyorlardı"

Cinderes´ten gelen Cemile Ahmet (32) de uzun süre korku ve baskılarla yaşadıklarını belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra teröristlerin baskılarının daha arttığını aktaran Ahmet, ´´Yapılan baskıların dozu iyice arttı. Türkiye´ye karşı savaşmak istemeyenlere zulmediyorlardı. Yedi çocuğumu yanıma alarak 5 saat süren yaya yolcuğunun ardından Reyhanlı´ya vardım. Çok şükür hayattayız ve Türkiye´ye teşekkür ediyoruz.´´ ifadelerini kullandı.

Cinderesli ailelere çevredeki vatandaşlar da yardım eli uzattı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER