Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PYD/PKK DESTEKÇİLERİ, ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ AFRİN´DE GİBİ GÖSTERDİ

Terör örgütü PYD/PKK yandaşları, Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin kara propagandalarında, PKK´nın 2007´de Şırnak´ta şehit ettiği korucu ve sivillerin cenaze törenine ait görseli, "Afrin´de çok sayıda Türk askeri öldürüldü" iddiasıyla servis etti.

PYD/PKK DESTEKÇİLERİ, ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ AFRİN´DE GİBİ GÖSTERDİ

Terör örgütü PYD/PKK´ya yakın sosyal medya hesapları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin´deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı´nı karalamak için "Afrin´de çok sayıda Türk askeri öldürüldü" iddiasıyla 2007´de şehit ettikleri sivil ve korucuların cenaze törenine ilişkin görseli paylaştı.

Sosyal medyada, "Afrin´de sivillerin hedef alındığı" imasıyla paylaşılan fotoğrafın, 8 Temmuz 2015 tarihli, "250 Suriyeli Hristiyan Halep´ten Belçika´ya nasıl kaçırıldı" başlıklı habere ait olduğu ortaya çıktı.

Örgüte yakın hesaplarda, "Çok sayıda Türk askerinin Afrin´de öldürüldüğü" iddiasıyla paylaşılan görselin, AA tarafından 2007´de Şırnak´ta şehitler için düzenlenen bir cenaze töreninde çekildiği belirlendi.

Görselde, Şırnak´ın Beytüşşebap ilçesindeki Beşağaç köyünde, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 12 sivil ve korucu için düzenlenen cenaze töreni görülüyor. 

"Afrin´de soykırımı durdurun" etiketiyle paylaşılan yaralı bir bebek görselinin ise Irak´ta çekildiği ve internet ortamında 16 hafta önce paylaşıldığı tespit edildi.

AA´nın, TSK´yi ve Zeytin Dalı Harekatı´nı karalamak için sosyal medyada başlatılan kampanyada kullanılan görsellerin farklı yer ve zamanlarda çekildiğini ortaya çıkarmasının ardından örgüt destekçileri, bu kez de Esed rejiminin yaptığı sivil katliamlara ilişkin fotoğrafları Afrin´de gibi göstermeye çalışmıştı. 

Doğu Gutalı çocukları Afrinli gibi gösteren terör destekçisi hesaplar, AA İstanbul Photo Awards 2016´da birinci olan fotoğrafı Afrin´de çekilmiş gibi paylaşmış ve Ukrayna´da düşürülen Malezya uçağını da TSK´nin savaş uçağı gibi servis etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER