Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PUTİN´DEN ?SOÇİ MUTABAKATI´NA ÖVGÜ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ile varılan Soçi mutabakatını, ?çok iyi? bir anlaşma olarak niteleyerek, ?Soçi mutabakatı sayesinde bölgede kan dökülmesi önlendi. Rusya ve Türkiye, İran´ın desteğiyle bu anlaşmayı hayata geçiriyor.? dedi.

PUTİN´DEN ?SOÇİ MUTABAKATI´NA ÖVGÜ

03.10.2018 Çarşamba

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova´da düzenlenen Rusya Enerji Haftası kapsamında, Suriye´de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

ABD´nin, Suriye´de yasa dışı bir şekilde bulunduğunu belirten Putin, ?ABD, Suriye´de bulunarak Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesini ihlal ediyor.? diye konuştu.

"Çok iyi bir anlaşma"

Konuşmasında Türkiye ile Rusya arasında İdlib´de ateşkesin korunmasına yönelik varılan Soçi mutabakatına da değinen Putin, ?Bu, bölgede kan dökülmesini önleyen çok iyi bir anlaşma. Rusya ve Türkiye, İran´ın desteğiyle bu anlaşmayı hayata geçiriyor.? değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Eylül´de Soçi´de bir araya gelerek İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi´ndeki ateşkesin korunması konusunda mutabakata varmıştı.



Anahtar Kelimeler: PUTİN SOÇİ MUTABAKATI ÖVGÜ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER