Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PUTİN: SURİYE SAVAŞI YENİ SİLAHLARI DENEMEK İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye´deki operasyonların Rus silahlı kuvvetleri için benzersiz bir deneyim olduğunu ifade etti.

PUTİN: SURİYE SAVAŞI YENİ SİLAHLARI DENEMEK İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Suriye Savaşı´na müdahalesini, Rus Ordusu´nun savaş kabiliyetini geliştirmek ve yeni silahları denemek için "paha biçilemez bir fırsat" diye nitelendirdi.

Rusya televizyon ve radyolarda ortak yayınlanan "Direkt Hat" programında konuşan Putin, "Savaş meydanında silahlı güçlerimizi kullanmak eşsiz bir deneyim, silahlı güçlerimizi geliştirmek için eşsiz bir araçtı. Hiçbir tatbikat çatışma koşullarında güç kullanımıyla kıyaslanamaz " diye kaydetti.

Kırım Haber Ajansı´nın haberine göre Putin ayrıca "Kâğıt üzerinde yeni silahlara sahip olmak bir şey, ancak gerçekte nasıl çalıştıklarını görmek çok başka bir şey. Subaylarımız ve generallerimiz çağdaş silahlı çatışmanın ne demek olduğunu anlamaya başladılar" dedi.

Programda Suriye´deki Rus güçlerinin sadece görevleri bittiğinde ülkeden ayrılacağını söyleyen Putin, "Askerlerimiz dünyanın bu kritik önemdeki bölgesinde Rus çıkarlarını güven altına almak için orada" ifadeleri kullandı.

RUSYA 200´DEN FAZLA SİLAHI DENEDİ

Rus yetkililer Moskova´nın Suriye Savaşı´na müdahil olduğu 2015´ten bu yana 200´den fazla silahı denediklerini açıklamıştı.

Suriyeli insan hakları örgütleri Rus Ordusu´nu, okullar, hastaneler ve meskûn mahalleri hedef alan hava saldırılarında 1,761´i çocuk, 6100 sivili öldürmekle suçluyor. Moskova´nın ise, hava saldırılarının sivil ölümlerine neden olduğu suçlamalarını reddediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER