Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prof.Dr.Kadri Yıldırım’a vefa ziyareti

Bir grup yazar arkadaşları vefatının ikinci yıl dönümü münasebeti ile mezarını ziyaret ederek merhum Prof.Dr.Kadri Yıldırım'ı hayırla yad ettiler.

Prof.Dr.Kadri Yıldırım’a vefa ziyareti

26 Mart 2021 yılında vefat eden merhum Prof.Dr.Kardi Yıldırım’ın bir grup arkadaşları mezarını ziyaret ederek onu hayırla yad ettiler.

Ruhuna fatihalar gönderip ona dua eden arkadaşları birer paragraf da olsa kendisini hatırlatan ifadeler dile getirdiler.

Özetle şunlar dile geldi;

Mehmet Zeki Özer; Sergelya köyünde beraber medresede okuduk, o zaman dahi umut vaad eden bir zeka ve kabiliyete sahip olduğu anlaşılıyordu.

Artuklu Üniversitesinde zamanın Başbakanı şu anda Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan ile bizzat görüşüp ikna ederek Kürdoloji bölümünün açılmasına öncülük yaptı, Kürt meselesinin makul bir şekilde ülke bütünlüğü içinde çözülmesi için her defasında dile getiriyordu.

Merhum Yıldırımın eserlerini gündemde tutmamız lazım, adına bir vakıf kurup, çalışmaları ve eserlerinde faydalanıp, onun açtığı yolda ilerlememiz lazım, bu hem yakınları hem bizim gibi dostlarının görevidir.

Tarık Ziya Gücüm; Bölgede iyi yetişmiş insanlardan birİydi, iyi yetişmiş bir fikir adamıydı, Meclis konuşmalarını dinlediğimiz zaman her konuşması bir manifesto niteliğini taşıyor.

Keşke onun görüşleri dikkate alınsaydı, bu Kürt meselesi makul bir yolla çözülebilseydi. SosyolOjik tahlilleri yerinde ve faydalanılması gereken fikirleri vardı, toplum için bir kayıptı.

Bölgemiz, ülkemiz ve Tarih açısından bir kayıptı, ruhu şadolsun.

Eyüphan Kaya, çok şey söylenebilir ama ben iki şey paylaşmak istiyorum.

Birincisi her fırsatta şunu vurguluyordu, “Kürt meselesinin çözümünde dindar insanlarımız sınıfta kalmışlar.” Maalesef hala da sınıfı geçemediler. İnşaallah bu konuda bir gün sınıfı geçenlerden oluruz.

İkincisi de, fi tarihte Kürtçe program yapmak isteyen bir medya şirketi bizi Ankara’ya davet etmişti. Aynı odada kalmıştık Diyanet misafirhanesinde, Bir ara şöyle bir ifade kullanmıştım;

Bu dünyanın dengeleri alt üst oluyor arkadaş, bu Türkler şimdiye kadar bırakmıyorlardı bir Kürtçe konuşalım, şimdi de diyorlar gelin  televizyonda Kütçe konuşun size para verelim, inanın saatlerce gülmüştük. Varlığıyla da ölümüyle de iftihar ediyoruz.

Ali hoca, Biz Kadri Yıldırımı vefat yıl dönümü münasebetiyle onu hayırla yad ediyoruz, kendisi hem dini açıdan hem de Kürt diline olan hizmeti bakımından güzel bir çalışmaları var.

Ben onun 2014 yılında Artuklu üniversitesinde öğrencisiyim.Dini ve dünyevi bilgileriyle adam gibi yaşıyor, ona göre varlığını hissettiriyordu.

Onu hep hayırla anacağız, eserlerinden faydalanacağız, onu açtığı yolda yürüyeceğiz.

Kürt dili için güzel hizmetleri oldu, bu emeğini yarı yolda bırakmayacağız, onun yolunda yürümeye devam edeceğiz, inşaallah bir gün Kürt dili ülkemizde resmi dil düzeyinde rağbet görecek.

Mehmet Ali Abakay;  Bu muteber insan arkasında tarihi, kültüre ve sanat içerikli güzel eserler bıraktı. Bu gün biz yazar arkadaşları olarak onu unutmadığımızı, mezarı başına gelip dua ile hayırla yad ettik.

Ruhu şad mekanı cennet olsun.

 

Kaynak: muslumandunya.com



Anahtar Kelimeler: ..Kadri Yıldırım’ ziyareti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER