Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prof. Dr. Mustafa Öztürk: İslam'a en büyük saldırı altı yaşındaki çocuğun evlendirilmesidir

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yusuf Ziya Cömert'in konuğu Prof. Dr. Mustafa Öztürk oldu.

Prof. Dr. Mustafa Öztürk: İslam

karar.com'dan Merve Şişman'ın "konu ile ilgili haberi…

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Elif Çakır ve Yusuf Ziya Cömert'in sorularını yanıtladı.

"GELENEK FETİŞSİSTLERİ VAR"

Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarikatların genel duruşundan bahsederek, "Tarikatların savunduğu görüşleri bugün siyasette paylaşan kişiler var. Gelenek fetişistleri var. Şimdi konuşsunlar hadi! Kendilerine tahsis edilen güzel mekanlarda, Osmanlı güzellemeleri, gelenek güzellemeleri revaç buluyor. Osmanlı ulemasını ve İslam fıkhını yüceltenler entelektüel baba hocalar oluyor. Konuşun şimdi, neden sattınız bunca fıkıh külliyatını? İslam mı değil mi, bunun hesaplaşmasını yapsınlar! Çocuksu, ergence formüllerle bu işin izahatını yapamazlar artık" şeklinde konuştu.

"BİRÇOK KURUM ÜZERİNDE SÖZLERİ GEÇİYOR"

Gazeteci Elif Çakır 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi konusunu 'FETÖ' bağlamında değerlendirerek, "Burada rezil bir olay var. Kendilerini kurtarmak için İngiliz anahtarı gibi bir FETÖ anahtarları var. Bunda da hakim, savcı, sağlık görevlisi FETÖ'cüydü denilirse şaşırmam." ifadesinin üzerine Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Bu vesayet şimdi de bu yapılar üzerinden oluşturuldu. Birçok kurum üzerinde sözleri geçiyor. Ben sadece bu siyasetin ve iktidarın suskunluğunun bu dindar camiaları ki 'bunlar bizim oy depomuz, sadık destekçimiz' mevzusuyla değil. Bu yapıların dini dünya görüşleriyle paralellik var" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: karar.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER