Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prof. Dr. İbrahim GEZER Yazı ve Yorumları ile Her Taraf Haber’de.. Okuyucuları ile Buluşuyor.

Mühendis, Akademisyen, Eğitimci, Sosyal Girişimci İbrahim GEZER her hafta yazılarıyla Her Taraf'tan;

Prof. Dr. İbrahim GEZER  Yazı ve Yorumları ile Her Taraf Haber’de.. Okuyucuları ile Buluşuyor.

1965’te Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da; yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünde; Yüksek Lisansını Yüzüncü Yıl Üniversitesinde; Doktorasını ise Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Post Doktora için TÜBİTAK bursuyla İngiltere’de bulundu.

İhtisas alanının yanı sıra Akademik ve Teknik Eğitim, Yönetim ve Organizasyon, Sivil Toplum ve Sosyal Girişimcilik, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma gibi alanlarda çok sayıda proje yürüttü. Çalışma konularıyla ilgili olmak üzere yurt içi ve yurt dışında çok sayıda kültürel, akademik ve bilimsel etkinliğe katıldı ve bildiriler sundu. Dört kitap, 15 araştırma raporu ve 100’ü aşkın araştırma makalesi yayımlandı.

2005 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte kısa adı BİLSAM olan “Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezini” kurdu ve burada çok sayıda proje gerçekleştirdi. Bu kapsamda 2009’da “Kurtuba Akademi”; 2010’da “İbn-i Haldun Sosyal Araştırmalar Merkezi”; 2011’de BİLSAM Yayınları”; 2015’de BİLSAM Kültür, 2017’de ise "Muhacir Akademi" ve “Dilkent Akademi”nin kuruluş çalışmalarını yürüttü.  

2011 ve 2013 yıllarında iki kez Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na seçildi ve 4 yıl süren bu görevi sırasında ajans bölgesi olan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde bölgesel kalkınmaya katkı amaçlı çok sayıda proje gerçekleştirdi.

Yaptığı çalışmalarla ilgili olarak TÜBİTAK ve Üniversite Araştırma Fonundan birçok kez yurt dışı seyahat ve yayın teşvik ödülü aldı. Malatya kamuoyunun entelektüel gelişimine yaptığı katkılardan dolayı 2011 yılında İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından Üstün Hizmet Başarı Belgesiyle ödüllendirildi. İyi düzeyde İngilizce bilen Gezer, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kitaplar

Nasıl Bir Eğitim                     (250 sayfa)    Bakış Yayınları

Değişen Dünyada Eğitim      (220 sayfa)    BİLSAM Yayınları, 2012. 

Özgürlükçü Pedagoji             (150 sayfa)   BİLSAM Yayınları, 2016.

Toplumsal Gelişmenin Dinamikleri   (180 sayfa)   BİLSAM Yayınları, 2018

Kayısıcılıkta Mekanizasyon              (320 sayfa)   Medipress Yayınları, 2005.    



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz