Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye gibi Amerikancı bir ülke yok

Yüreğir Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı, Birlik Vakfı Adana Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Yüreğir Kültür Merkezi´nde düzenlenen ?Tarihte Ortadoğu ve Türkiye? konulu konferansta konuşan Ortaylı, çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye gibi Amerikancı bir ülke yok

Prof. Dr. İlber Ortaylı,Yüreğir Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı, Birlik Vakfı Adana Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Yüreğir Kültür Merkezi´nde düzenlenen ?Tarihte Ortadoğu ve Türkiye? konulu konferansta konuştu.

?Tarihte Ortadoğu ve Türkiye? konulu konferansta çok konuşulacak açıklamalara imza atan Ortaylı,ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizine de değindi.

Ortaylı, ?Ankara´daki büyükelçinin Washington´a sormadan vize yasağı koyması bir numaradır. Hem kendisine bir isim koyacak hem de Trump umurumda değil, ne duruma düşer diye düşünmeyecek. Avrupa´da insanlar bizdekilerin Amerika´yı sevdiği kadar sevmez. Amerikan budalası olan Türklerdir. Türkiye gibi Amerikancı bir ülke yok? ifadelerini kullandı.

Türkiye´den Amerika´ya okumak için gitmenin liseden sonra çok yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. İlber Ortaylı, ?Liseyi bitiren çocukları Amerika´ya yollamayın diyoruz. Taze fidandır, hele bizimkiler tam taze fidandır. 18 yaşındaki Türk çocuğu kimse kusura bakmasın yetiştirme tarzımız dolayısıyla bir ahmaktır. Koca koca mevki sahibi insanlar Green Card aldık diye seviniyorlar. Ne ayıp şey ya. Sen amele misin? Bunu Avrupa´da göremezsin. Avrupa´da çok uzun zaman Amerika´ya göç etmek muvaffakiyetsiz insandır, alt tabakadır. Kimse oraya gittim diye övünmez? dedi.

 

Öta yandan Ortaylı, yapmış olduğu açıklamalardaKabe´nin etrafına yüksek binaların dikilmesini de eleştirdi.Suudi Arabistan´ın Mekke kentinde bulunan Kabe´nin etrafına yüksek binaların dikilmesini de eleştiren Ortaylı, ?Kabe´nin etrafına apartmanlar, gökdelenler yapıyorlar. Kabe arada küçücük kalıyor" ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER