Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PROF. DR. ALEKSANDR DUGİN´DEN ´TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA İTTİFAKI´ DEĞERLENDİRMESİ

Rus stratejist ve siyaset bilimci Prof. Dr. Aleksandr Dugin, Türkiye, İran ve Rusya´nın Suriye´deki iş birliğinin bölgede barışın temini için önemli bir adım olduğunu söyledi.

PROF. DR. ALEKSANDR DUGİN´DEN ´TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA İTTİFAKI´ DEĞERLENDİRMESİ

Rus stratejist ve siyaset bilimci Prof. Dr. Aleksandr Dugin, Türkiye, Rusya ve İran´ın bölgedeki iş birliğinin başta Suriye olmak üzere bölgede barışın temini adına önemli olduğunu, böylece ABD´nin bölgedeki komplolarının da başarısızlığa uğratıldığını belirtti.

İran devlet televizyonunda yayımlanan "Sınırsız" adlı programa katılan Dugin, bölgesel ve küresel meseleler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye, Rusya ve İran´ın Suriye´deki krizi sona erdirerek bu ülkede barış ve istikrarı sağlamak adına Astana süreciyle başlattıkları iş birliğinin önemine vurgu yapan Dugin, "Türkiye, İran ve Rusya´nın Suriye´deki iş birliği başta Suriye olmak üzere bölgede barışın temini adına önemli bir adımdır. Bu ittifak, ABD´nin bölge ve Suriye´deki komplolarını da boşa çıkarmıştır." dedi.

Dugin, üç ülkenin iş birliği sayesinde ABD´nin bölgedeki nüfuzunu kaybetmeye başladığını işaret ederek şunları söyledi:

 

"Bu ittifak dünyanın geleceğini şekillendirecektir. Avrasya projesinin başarıyla uygulanması halinde uluslararası toplum tek kutuplu düzenden çok kutuplu düzene geçiş yapacak ve ABD´nin bölgesel nüfuzu azalacaktır."

ABD´nin nükleer anlaşmadan ayrıldıktan sonra İran´a uygulamaya başladığı yaptırımlara dikkati çeken Dugin, "ortak düşman" olarak tanımladığı ABD yönetiminin yaptırımlarıyla mücadele edilebilmesi için Tahran ve Moskova´nın iş birliğini güçlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER