Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prens Selman´a soğuk duş!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın son iki haftadır üst düzey hükümet ve diplomatik toplantılara katılmadığı ve ekonomik konulardaki bazı yetkilerinin elinden alındığı iddia edildi.

Prens Selman´a soğuk duş!

Geçici de olsa, Veliaht Prensi Muhammed´in yetkilerinin kısıtlanmasına yönelik kararın geçen hafta içerisinde babası Kral Selman tarafından üst düzey bakanlarla yapılan toplantıda açıklandığı anlaşılıyor. Kral´ın Prens Muhammed´den kabine toplantısını katılmasını istediğini ancak Prens´in gelmediği söyleniyor.

Danışmanı Musaid El Ayban yönetecek

Edinilen bilgiye göre, ülkenin yurtdışındaki yatırımlarını Kral Selman´ın en çok güvendiği danışmanlarından Musaid el Ayban´ın yöneteceği belirtiliyor.

Toplantılara katılmıyor

Prens Muhammed, son iki hafta içerisinde iki kabine toplantısına, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov´la yapılan görüşmelere ve Kral Selman´ın başmüftü ve Dünya Sağlık Örgütü´nün başkanı ile yaptığı toplantılara da katılmadı.

Kral Selman ile oğlu Prens Muhammed arasındaki ilişkilerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesinden bu yana sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirtiliyor.

Kaşıkçı iddialarını reddetmişti

Kaşıkçı, 2 Ekim´de evlilik için bazı belgeler almak üzere geldiği İstanbul´daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu´nda öldürüldü. Bu cinayetin, Prens Muhammed´in talimatı ile yapıldığı yönünde birtakım iddialar ortaya atıldı ancak Suudi Arabistan bugüne kadar bu iddiaları kesin bir dille reddetti.



Anahtar Kelimeler: Prens Selman soğuk

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER