Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Premier Lig´de dev maç! Manchester City - Liverpool

İngiltere Premier Lig´de zirveyi yakından ilgilendiren 21. hafta maçında son şampiyon Manchester City, namağlup lider Liverpool´u yarın ağırlayacak. Etihad Stadı´ndaki karşılaşma TSİ 23.00´te başlayacak.

Premier Lig´de dev maç! Manchester City - Liverpool

İngiltere Premier Lig´de şampiyonluğun iki büyük adayı Manchester City ile Liverpool, yarın karşı karşıya gelecek. Premier Lig´in 21. haftası, zirveyi yakından ilgilendiren bir maça sahne olacak.

Maç fazlası bulunan Tottenham´ın arkasında 3. sırada yer alan Manchester City, Etihad Stadı´nda yarın TSİ 23.00´te oynanacak karşılaşmada lider Liverpool´u ağırlayacak.

Şampiyonluk mücadelesi veren iki takım arasındaki karşılaşma, S Sport´tan yayımlanacak.

LIVERPOOL NAMAĞLUP

Premier Lig´in tek namağlup takımı Liverpool, Manchester City deplasmanında galip gelerek zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor. Ligde 20 haftada 17 galibiyet, 3 beraberlikle 54 puan toplayan Liverpool, maç fazlası bulunan Tottenham´ın 6, Manchester City´nin 7 puan önünde zirvede yer alıyor.

19-01/02/manchester-city-liverpool-1.jpg

Bu sezon Alman teknik direktör Jürgen Klopp yönetiminde başarılı performans sergileyen Liverpool, Premier Lig´de 29 yıllık şampiyonluk özlemini sona erdirmek istiyor.

LIVERPOOL´DA EN BÜYÜK SİLAH SALAH

Geçen sezon gol kralı olduğu Premier Lig´de yılın oyuncusu da seçilen Liverpool´un Mısırlı futbolcusu Muhammed Salah, yine takımının en formda ismi olarak dikkati çekiyor.

Bu sezon 20 maçın tamamında görev yapan Salah, 13 golle Liverpool´un en skorer oyuncusu olmayı başardı. Mısırlı yıldız ayrıca yaptığı 7 asistle ligin en fazla gol pası veren ilk 5 futbolcusu arasında yer aldı.

Salah, gol krallığı yarışında ise rakip fileleri 14´er kez havalandıran Arsenal´dan Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang ve Tottenham´dan İngiliz Harry Kane´i takip etti.

FORVETLER MAKİNE GİBİ

Liverpool´un bu sezon ligde attığı 48 golün 28´ini, forvetteki üç futbolcusu kaydetti. Salah´ın 13 gol bulduğu Liverpool´da Senegalli Sadio Mane 8, Brezilyalı Roberto Firmino 7 gol attı.

Öte yandan Brezilyalı Alisson Becker´in kalesini koruduğu "Kırmızılar", bu sezon sadece 8 gol yedi ve bu alanda da ligin zirvesinde yer aldı.

19-01/02/premier-lig.jpg

MANCHESTER CITY´NİN AMACI FARKI KAPATMAK

Son şampiyon Manchester City, ev sahibi olma avantajını kullanarak Liverpool karşısında galip gelmeyi amaçlıyor. İspanyol teknik adam Josep Guardiola´nın öğrencileri, Liverpool´u yenerek rakibinin namağlup unvanına son vermeyi ve zirveye yaklaşmayı hedefliyor. Bu sezon 15 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşayan Manchester City, 47 puanla 3. sırada bulunuyor.

SON 5 HAFTADA 3 MAĞLUBİYET

Manchester City, son haftalarda yaşadığı düşüşle zirveden uzaklaştı. İlk 15 haftada yenilgi yüzü görmeyen Manchester City, son 5 maçta 3 mağlubiyet yaşayarak taraftarlarını üzdü.

Son 5 haftada Everton ve Southampton´ı 3-1 mağlup eden Manchester City, Chelsea´ye 2-0, Leicester City´ye 2-1 ve Crystal Palace´a 3-2 yenildi.

PREMIER LİG´İN EN GOLCÜ TAKIMI

Manchester City, 54 golle Premier Lig´in en skorer takımı olarak göze çarpıyor. Gol yükünü birçok ismin sırtladığı Manchester ekibinde Arjantinli Sergio Agüero ve İngiliz Raheem Sterling, 9´ar golle en fazla katkı yapan oyuncular oldu.

Takımda Alman Leroy Sane, İspanyol David Silva 6´şar, Cezayirli Riyad Mahrez ve Portekizli Bernardo Silva 5´er gol buldu. Diğer yandan Brezilyalı Ederson´un kalesini koruduğu Manchester City, ağlarında 16 gol gördü.

GUARDIOLA UMUTSUZ

İngiltere Premier Lig´de Liverpool ile Manchester City arasında oynanacak önemli maç öncesi konuşan Guardiola, rakibine övgüler yağdırdı. Son şampiyon Manchester City´nin teknik direktörü Pep Guardiola "Problem şu ki rakip fantastik" diye konuştu.

Liverpool´un 7 puan gerisinde olan City´de Guardiola "Liverpool belki de şu anda Avrupa´nın en iyi takımı ve formlarının zirvesindeler" dedi. Aralık ayında Chelsea, Crystal Palace ve Leicester´a kaybeden City´ye karşı Liverpool 7´de 7 yaparak son şampiyonla arasındaki puan farkını 7´ye çıkarmıştı.

En son Arsenal´i 5-1 yenen Liverpool´un formuna dikkat çeken Guardiola "Kabul etmek zorundayız. İşimizi yapıp oyunumuzu oynayacağız ve ne olacağını göreceğiz" diye konuştu.

Liverpool´un Manchester City´yi de yenmesi halinde iki ekip arasındaki fark 10 puana çıkacak.

MUHTEMEL 11´LER

Kritik mücadele öncesi Manchester City ve Liverpool´un muhtemel 11´leri şöyle:

Manchester City: Ederson, Walker, Laporte, Stones, Zinchenko, Bernardo Silva, Fernandinho, David Silva, Sane, Sterling, Agüero

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Fabinho, Firmino, Mane, Salah



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER