Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pompeo ve Bolton´dan Maduro´ya Rusya ve Küba baskısı

Venezuela´da Nicolas Maduro yönetiminin, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido´yu kamu görevinden uzaklaştırma kararı almasına, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton tepki

Pompeo ve Bolton´dan Maduro´ya Rusya ve Küba baskısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela´da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido´nun kamu görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Pompeo ve Bolton, Venezuela yönetiminin Guaido´yu 15 yıl kamu görevinden uzaklaştırma kararının ardından yaptıkları Twitter paylaşımlarında, Rusya ve Küba üzerinden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro´ya eleştirilerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Pompeo, "Maduro, ´ellerinizi Venezuela´dan çekin´ çağrıları yaparken, bir taraftan da Küba ve Rusya´dan güvenlik güçlerini davet ediyor. Böylece o (Maduro) ve çavuş ahbapları, Venezuela´yı yağmalamaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Venezuelalı kurumların egemenlikleri için seslerini yükseltme çağrısı yapan Pompeo, "Rusya ve Küba ellerinizi Venezuela´dan çekin." dedi.

Yazının devamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER