Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PKK´NIN ´SUSA KATLİAMI´NDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Diyarbakır´ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde 26 yıl önce PKK´lı teröristlerce camide ibadet edenlerin dışarı çıkarılarak silahla tarandığı katliamda yaşamını yitiren 2´si çocuk 10 kişi için anma programı düzenlendi.

PKK´NIN ´SUSA KATLİAMI´NDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Diyarbakır´ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde 26 yıl önce, PKK´lı teröristlerce camide ibadet edenlerin dışarı çıkarılarak silahla tarandığı katliamda yaşamını yitiren 2´si çocuk 10 kişi anıldı. 

Silvan ilçesinde asker kıyafeti giyen PKK´lı teröristlerin 26 yıl önce aralarında imamın da bulunduğu 2´si çocuk 10 kişiyi katlettiği Yolaç (Susa) köyü katliamı, Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Susa-Der) köyde düzenlediği programda lanetlendi. 

Programa katılanlar önce katliamın gerçekleştiği Susa Camisi´ni ardından da saldırıda hayatını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret etti.

Mezarlıktaki program Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Biz zalimlere boyun eğmeyeceğiz"

Diyarbakır´da 6-8 Ekim olaylarında Kurban Bayramı´nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken vahşice öldürülen 4 gençten Hasan Gökgöz´ün babası Mehmet Gökgöz de anma programına katılarak PKK´lı teröristlerin katliamını kınadı. 

Gökgöz, şunları kaydetti:

"1990´lı yıllarda bu kardeşlerimizi şehit eden PKK zihniyeti ile 6-8 Ekim olaylarında oğlumu ve arkadaşlarını şehit eden zihniyet aynıdır. PKK´nın tek amacı İslam´a ve dindar insanlara karşı olmaktır. Zalimler o gün de zalimdi, bugün de zalimdir. Biz zalimlere boyun eğmeyeceğiz. Onların karşına çıkacağız ve onlara fırsat vermeyeceğiz. Bir Hasan değil bin Hasan´da gitse biz devam edeceğiz ve bunlara fırsat vermeyeceğiz.? 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER