Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PKK tehdidine karşı harekete geçtiler

Kendisini ?Güney Kürdistan Özsavunma Güçleri? olarak tanıtan PKK´ye bağlı yeni bir grubun Türkiye´de TSK´nın askeri üslerini hedef alacağını açıklamasının ardından Duhok´taki peşmerge güçlerine takviye yapıldığı öğrenildi.

PKK tehdidine karşı harekete geçtiler

PKK´nın resmi ajansı, 27 Haziran günü, kendisini ?Güney Kürdistan Özsavunma Güçleri? adıyla tanıtan yeni bir silahlı grubun kurulduğunu duyurdu.

Ajansta yer alan haber ve görüntülerde yüzlerini gizleyen bir grup adına konuşan sözcü Türkiye´de TSK´ya ait askeri üslere saldırılacaklarını belirtiyor.

?Bu tehditlerin hiçbir etkisi olmaz?

Duhok sınırlarında TSK´ya ait 5 askeri üs bulunuyor. 1990´lı yıllarda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve PKK arasında yaşanan savaş döneminde bölgede kurulan bu üslerde 500´den fazla asker bulunuyor. Üslerde ayrıca tank ve ağır makineli tüfekler de yerleştirilmiş durumda.

Duhok İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı İdris Herki, PKK´ye bağlı grubun açıklamasının Duhok sınırlarında herhangi bir güvenlik endişesine yol açmadığını söyledi.

Rûdav´a konuşan İdris Herki, ?Bu tehditlerin hiçbir etkisi olmaz, buna eminiz. PKK bu şekilde Kürdistan Bölgesi yönetimine baskı uygulamayı amaçlıyor? dedi.

Bu olayların ardından bölgede peşmerge güçlerinin sayısı arttırılarak yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. Edinilen bilgilere göre PKK´ye bağlı sözkonusu grubun tehditlerinin ardından Amediye´deki sınır bölgelerinde Peşmerge Güçleri´ne yeni takviyeler yapıldı. 

Kaynak: Rudaw



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER