Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç'ın "adalet ve eşitlik" çağrısı Kaynak: PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç'ın "adalet ve eşitlik" çağrısı

PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç resmi twiter hesabından @insanozgurluk "infaz düzenlenmesinin eşit ve adil" olması ile "evde kalma" ile ilgili videolu bir çağrı yaptı

PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç

Selam ve Dua ile

İçinde bulunduğumuz süreçte İnsanlık ailesi olarak Covid-19 pandemisi dolayısı ile büyük bir tehlike altındayız. Insanların belki hiç olmadığı kadar birbirine destek vermesi gereken bir süreçten geçiyoruz.

Bütün dünyada sosyal, siyasal, ekonomik ve psikolojik dengeleri alt üst eden bu salgına karşı herkese görev düştüğü gibi ülke yöneticilerinin de bozulan dengeleri yeniden sağlama gibi bir sorumluluğu vardır. Her alanda onarıcı, düzenleyici adımlar atmak ile mükelleftirler. 

whatsapp-image-2020-03-26-at-23.40.45-001.jpeg

 

Bugün Turkiyede salgın dolayısı ile hasta ve ölümlerin sayısının hergün arttığı bir dönemde Cezaevleri çok büyük bir tehdit karşı karşıyadır. Bu tehtidi gözönünde bulundurarak infaz yasası düzenlemesinin hızlandırılması olumlu bir adımdır. Ancak siyasi tutuklu ve mahkumların düzenlemenin dışında tutulması toplumu ayrıştıran-kutuplaştıran bir yaklaşımdır.

Cezaevlerinde bir tek insanın yaşamını yitirmesi toplumu içinden çıkılamaz ağır sorunlar yumağının içine sürükler. Bu süreçte oluşacak her toplumsal çatlakta virüs hayat bulur ve toplum sağlığını temelden sarsar.

Kutuplaştırıcı yaklaşımların topluma faydası yoktur. Bundan dolayı infaz düzenleme yasası ayrımsız herkese eşit bir şekilde uygulanmalıdır. Adaletin gereği budur, hukukun ve toplumsal sorumluluğun gereği de budur.

Hem cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin hem de dışarıdaki eş, çocuk, aile ve yakınlarının sağlığı için cezaevleri derhal boşaltılmalıdır. Vicdanlı her kes ve her kesim bu meseleye adalet ve eşitlik çerçevesinde yaklaşmalıdır. 

Buradan herkese bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kendimizin ve toplumumuzun sağlığını hep beraber koruyalım. Evde kalın, sağlıkla kalın.

Kaynak: PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç'ın "adalet ve eşitlik" çağrısı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER