Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pentagon´dan Kuzey Kore uyarısı: Olağanüstü tehdit

Trump, 13 Haziran´da Twitter´dan paylaştığı mesajında Kuzey Kore´nin artık nükleer bir tehdit oluşturmadığını söylemişti

Pentagon´dan Kuzey Kore uyarısı: Olağanüstü tehdit

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore´nin nükleer tehdit olmaktan çıktığını söylerken ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Pyongyang´ın ABD´ye karşı "olağanüstü tehdit" oluşturduğunu açıkladı.

Trump´ın göreve geldikten hemen sonra Pentagon´a verdiği talimatla hazırlanan "Füze Savunma İncelemesi" adı verilen raporda, Kuzey Kore´nin hala nükleer bir tehdit olduğu belirtildi. 

Trump´ın Pentagon´da katıldığı bir programla kamuoyuna açıklanan raporda, "Kuzey Kore ile barış için yeni bir yol bulunmasına rağmen Pyongyang, ABD´ye olağanüstü bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Birleşik Devletler tetikte kalmalı." değerlendirmesi yer aldı. 

Trump dün Pentagon´da yaptığı konuşmada, Kuzey Kore´den söz etmeden, "Hedefimiz basit: ABD´yi hedef alan tüm füzeleri tespit ederek etkisiz hale getirmek, her yerde, her zaman." ifadesini kullanmıştı. 


Raporun Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong-chol´un Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmek üzere dün Washington´a gittiğine yönelik haberlerin ABD medyasında yer bulmasının ardından yayımlanması dikkati çekti. 

Kuzey Koreli temsilcinin ziyareti ile ilgili Trump yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Washington Post´da yer alan haberde, Kim Yong-chol ile yapılacak görüşmenin akabinde, Trump´ın, Kuzey Kore lideri ile olası ikinci bir zirveyi duyurabileceği belirtilmişti.

Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 12 Haziran´da Singapur´da bir araya gelmiş, zirvenin ardından iki lider, Kuzey Kore´nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

ABD Başkanı Trump, 13 Haziran´da Twitter´dan paylaştığı mesajında Kuzey Kore´nin artık nükleer bir tehdit oluşturmadığını söylemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER